Hoe Metaal Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Metaal Te Identificeren?
Hoe Metaal Te Identificeren?

Video: Hoe Metaal Te Identificeren?

Video: Hoe Metaal Te Identificeren?
Video: Hoe verlaag je GSM straling? Werking in huis (GTV Telecom) 2024, April
Anonim

Het probleem van de definitie is verre van ijdel. Het zal nauwelijks prettig zijn als ze je in een juwelierszaak in plaats van een duur gouden ding een regelrechte nep willen geven. Is het niet interessant van wat voor soort metaal een kapot auto-onderdeel of een gevonden oudheid is gemaakt?

Hoe metaal te identificeren?
Hoe metaal te identificeren?

instructies:

Stap 1

Hier is bijvoorbeeld hoe de aanwezigheid van koper in een legering wordt bepaald. Breng een druppel salpeterzuuroplossing (1:1) aan op het gereinigde metalen oppervlak. Als gevolg van de reactie zal gas beginnen te ontwikkelen. Dep de druppel na een paar seconden met filtreerpapier en houd hem dan boven de kolf waar de geconcentreerde ammoniakoplossing zich bevindt. Het koper zal reageren door de vlek diepblauw te verven.

Stap 2

En hier leest u hoe u brons van messing kunt onderscheiden. Doe een stuk metaalschaafsel of zaagsel in een bekerglas met 10 ml van een oplossing (1:1) van salpeterzuur en dek het af met een glas. Wacht een beetje tot het metaal volledig is opgelost en verwarm de resulterende vloeistof vervolgens bijna 10-12 minuten aan de kook. Een witte neerslag doet denken aan brons en een beker met messing blijft transparant.

Stap 3

U kunt nikkel op vrijwel dezelfde manier identificeren als koper. Breng een druppel salpeterzuuroplossing (1: 1) aan op het metalen oppervlak en wacht 10-15 seconden. Dep de druppel met filtreerpapier en houd het dan boven geconcentreerde ammoniakdamp. Druppel op de resulterende donkerblauwe vlek een 1% -oplossing van dimethylglyoxine in alcohol.

Stap 4

Nikkel zal u "signaleren" met zijn karakteristieke rode kleur. Lood kan worden bepaald met behulp van kristallen van chroomzuur en een druppel afgekoeld azijnzuur erop, en een minuut later - een druppel water. Als je een geel neerslag ziet, weet dan dat het loodchromaat is.

Stap 5

Om bijvoorbeeld goud niet met messing te verwarren, brengt u een oplossing van salpeterzuur (1: 1) op het oppervlak aan. Als er geen reactie is, prijs jezelf dan gelukkig - het goudgehalte in de legering is meer dan 25%.

Stap 6

Het bepalen van de aanwezigheid van ijzer is ook eenvoudig. Neem een stuk metaal en verwarm het in zoutzuur. Als het resultaat positief is, moet de inhoud van de kolf geel worden. Als je op gespannen voet staat met scheikunde, neem dan een gewone magneet. Houd er rekening mee dat alle ijzerlegeringen erdoor worden aangetrokken.

Aanbevolen: