Een Schijf Branden Op Ubuntu

Inhoudsopgave:

Een Schijf Branden Op Ubuntu
Een Schijf Branden Op Ubuntu

Video: Een Schijf Branden Op Ubuntu

Video: Een Schijf Branden Op Ubuntu
Video: Основы Linux на примере Ubuntu - #1 Введение 2024, April
Anonim

Ubuntu is een populaire Linux-besturingssysteemdistributie (OS) met een breed scala aan multimediafuncties. Met de systeemschil kunt u bijvoorbeeld de benodigde bestanden schrijven met behulp van standaard- of aanvullende toepassingen die beschikbaar zijn in de overeenkomstige opslagplaatsen van het installatieprogramma van de toepassing.

Een schijf branden op Ubuntu
Een schijf branden op Ubuntu

ISO-opname

ISO-bestanden kunnen op een lege schijf worden gebrand met behulp van een standaard hulpprogramma voor beeldbewerking. Plaats een lege cd-r, cd-rw, dvd-r of dvd-rw in uw computerstation voordat u verder gaat. Klik op "Annuleren" in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik met de rechtermuisknop op het afbeeldingsbestand en selecteer "Burn to Disc". Voer in het bijbehorende veld de naam in van het medium waarop de gegevens worden gebrand. Indien nodig kunt u ook aanvullende parameters wijzigen in het gedeelte "Eigenschappen". Zodra de installatie is voltooid, klikt u op "Afbeelding maken" en wacht u tot de juiste melding verschijnt. Na het einde van de bewerking kunt u de media uit de lezer verwijderen.

Andere bestanden

Om audio, video, afbeeldingen en andere documenten op te nemen die in het systeem worden weergegeven, kunt u de bijbehorende optie gebruiken. Om dit te doen, plaatst u een lege schijf in het station van uw computer en wacht u tot er een automatisch dialoogvenster verschijnt. Selecteer onder de voorgestelde opties "Cd- / dvd-creatie openen" en klik op "OK". Er verschijnt een bestandsbeheervenster voor u. Verplaats de documenten die u op de media wilt branden naar de juiste sectie op het scherm. Nadat de gegevensoverdracht is voltooid, klikt u op "Branden" om te beginnen met branden.

Voor een fijnere en handigere instelling van opnameparameters kunt u de standaard Brasero-applicatie gebruiken. Navigeer naar de Applicaties - Audio & Video - Brasero Recording-applicatie van het systeem. Selecteer "Data Disk" in de lijst met voorgestelde opties aan de linkerkant van het venster dat verschijnt. Klik op het pictogram "Toevoegen" in de linkerbovenhoek. Geef een voor een de bestanden op die naar het opslagmedium moeten worden overgebracht. Bevestig uw keuze en klik vervolgens op "Opslaan". Wacht tot het einde van de procedure en verwijder de schijf uit de laserlezer.

Voor Kubuntu-gebruikers is het K3B-hulpprogramma standaard op het systeem geïnstalleerd, dat een interface heeft die lijkt op de standaard Gnome Recorder Manager. Indien gewenst kan het op Ubuntu worden geïnstalleerd na het downloaden van de benodigde bibliotheken. De grootste functionaliteit voor het branden van schijven heeft Nero, die beschikbaar is om te downloaden in Synaptics of het "Applicatiecentrum". Het eenvoudigste en snelste programma kan SimpleBurn worden genoemd. Een vergelijkbare Brasero-applicatie kan Silicon Empire worden genoemd, die ook beschikbaar is in de systeemrepositories.

Aanbevolen: