Een Link In Een Document Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Link In Een Document Invoegen
Een Link In Een Document Invoegen

Video: Een Link In Een Document Invoegen

Video: Een Link In Een Document Invoegen
Video: Hyperlink Invoegen In Word! - 2020 2024, April
Anonim

"Links" worden gebruikt om te verwijzen naar de webadressen van verschillende internetbronnen. Dit is een afkorting voor de volledige naam "hyperlink", die in de oorspronkelijke betekenis niet zozeer een internetadres betekent als wel een actief element van een hypertekstdocument. Het klikken op een dergelijk element zou moeten leiden tot het laden van een ander document, dat niet noodzakelijk op internet is geplaatst - het kan zelfs een ander fragment van de huidige pagina zijn.

Een link in een document invoegen
Een link in een document invoegen

Noodzakelijk

Microsoft Office Word of een andere teksteditor

instructies:

Stap 1

Open het document in een bewerkingsprogramma en plaats het invoegpunt op het invoegpunt van de link. Vul vervolgens het volledige adres in van de pagina, het bestand of de site waarnaar de hyperlink moet verwijzen. Kopieer het indien mogelijk in uw browser, in plaats van het handmatig te typen - de kans op het maken van een fout is in dit geval veel kleiner. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de link in de tekst van de HTML-pagina en selecteer de regel "Linkadres kopiëren" in het contextmenu. Als u het adres nodig heeft van een pagina die al in de browser is geladen, selecteert u de URL in de adresbalk en drukt u op Ctrl + C. Schakel vervolgens naar het teksteditorvenster en plak de gekopieerde met behulp van de sneltoets Ctrl + V.

Stap 2

In de meeste moderne teksteditors is de hierboven beschreven stap voldoende om het ingevoegde webadres een hyperlink te laten worden - het programma doet de rest. In een tekstverwerker Microsoft Word gebeurt dit nadat u een spatie achter de URL plaatst.

Stap 3

Als de link niet alleen in zijn oorspronkelijke vorm in het document moet worden geplaatst, maar ook aan een woord, alinea of afbeelding moet worden toegevoegd, moeten er verschillende aanvullende acties worden toegevoegd aan de invoegprocedure. Om dit te doen, selecteert u in Microsoft Word eerst het element (tekst, afbeelding of iets anders) dat u actief wilt koppelen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied en selecteer in het contextmenu de regel "Hyperlink" - deze opdracht opent een dialoogvenster voor het invoeren van het adres.

Stap 4

Voer in het veld Adres de URL in. Naast de methoden die in de eerste stap zijn beschreven, kunt u in het dialoogvenster het gewenste adres selecteren uit de lijsten met bekeken pagina's, documenten van een willekeurige map op uw computer, de laatst geopende bestanden, enz.

Stap 5

Klik op de knop OK in het dialoogvenster en de procedure voor het insluiten van de hyperlink in het tekstdocument wordt voltooid.

Aanbevolen: