Een Formule Invoegen In Een Document

Inhoudsopgave:

Een Formule Invoegen In Een Document
Een Formule Invoegen In Een Document

Video: Een Formule Invoegen In Een Document

Video: Een Formule Invoegen In Een Document
Video: Week 2, les 1: Formules in Word 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van technische documenten is het noodzakelijk om de tekst aan te vullen met formules. Dit kan worden gedaan met behulp van een invoegtoepassing voor Microsoft Office-programma's - Microsoft Equation, het is een ingebouwde formule-editor.

Een formule invoegen in een document
Een formule invoegen in een document

Noodzakelijk

Microsoft Word-programma

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word, plaats de cursor op de plaats van het document waar u de formule wilt toevoegen. Ga naar het menu "Invoegen". Selecteer de optie "Object". Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de invoegtoepassing Microsoft Equation en klik op de knop "OK".

Stap 2

Voeg in het venster dat verschijnt tekens toe voor het schrijven van formules in het document. Selecteer op de werkbalk het formule-element en voeg variabelen toe. U kunt breuken, machten, wortels, matrices aan uw formule toevoegen met behulp van de bijbehorende knoppen.

Stap 3

Klik op een lege ruimte in het document om het invoeren van de formule in Word te voltooien. Om een formule te bewerken, dubbelklikt u erop, waarna de formule-editor wordt gestart.

Stap 4

Plak de formule in een document van Microsoft Word 2007. Hiervoor kunt u tekencodes gebruiken en kunt u wiskunde gebruiken om tekst in tekens door woorden te vervangen. Wanneer u een formule invoert, converteert het programma de formule automatisch naar een professioneel opgemaakte formule. Ga naar het tabblad "Invoegen", in de groep "Symbolen". Klik op de pijl naast Vergelijkingen. Selecteer vervolgens "Nieuwe vergelijking invoegen".

Stap 5

Vul de formule in. Om het toe te voegen aan de lijst met veelgebruikte, selecteert u het. Ga naar "Extra" - "Werken met formules", klik op de optie "Formules" en selecteer de opdracht "Selectie opslaan in formulegalerij". Voer in het venster de naam van de formule in, klik op de knop "Formules" in de lijst "Verzameling" en stel andere vereiste parameters in.

Stap 6

Gebruik het menu "Invoegen" - groep "Symbolen" - "Vergelijkingen" en de opdracht "Nieuwe vergelijking invoegen" om algemene wiskundige structuren in te voegen. Selecteer op het tabblad Ontwerp de groep Hulpmiddelen voor formules, selecteer de gewenste structuur, klik op de tijdelijke aanduiding en voer de variabelen in. Voor verdere bewerking van de formule dubbelklikt u erop met de linkermuisknop.

Aanbevolen: