Een Foto Invoegen In Een Document

Inhoudsopgave:

Een Foto Invoegen In Een Document
Een Foto Invoegen In Een Document

Video: Een Foto Invoegen In Een Document

Video: Een Foto Invoegen In Een Document
Video: Een afbeelding invoegen in een Word document 2024, Mei
Anonim

De Microsoft Office Word-tekstverwerker is, net als alle andere toepassingen in deze kantoorsuite, zeer nauw geïntegreerd met het Windows-besturingssysteem. Hierdoor kunt u niet alleen de eigen functies gebruiken, maar ook de mogelijkheden van andere systeem- en applicatieprogramma's. De bewerking van het invoegen van foto's en andere afbeeldingen in Word-documenten is geen uitzondering.

Een foto invoegen in een document
Een foto invoegen in een document

Noodzakelijk

Windows OS, tekstverwerker Microsoft Office Word

instructies:

Stap 1

Start de tekstverwerker en open het document waarin je de foto wilt plaatsen. Plaats de invoegcursor op het invoegpunt van de afbeelding.

Stap 2

Als je een foto op je computer hebt opgeslagen of een extern apparaat hebt geopend in Windows Verkenner - een digitale camera, mobiele telefoon, flashstation - waarop een bestand met een foto is opgeslagen, gebruik dan Bestandsbeheer om het in te voegen. Kopieer bijvoorbeeld een bestand - klik er met de rechtermuisknop op en selecteer deze functie in het pop-upcontextmenu. Of druk op de toetscombinatie Ctrl + C, nadat u het bestand eerder hebt geselecteerd. Schakel vervolgens met een geopend document naar het Word-venster en plak de gekopieerde foto door op de sneltoets Ctrl + V te drukken. U kunt dit ook doen via het contextmenu: klik met de rechtermuisknop op het invoegpunt en selecteer "Plakken".

Stap 3

Als de foto is geopend in een grafische viewer - native Windows-viewer, populaire ACDSee, gratis FastStone, enz. - gebruik de kopieerbewerking die in deze applicatie is ingebouwd. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer de opdracht "Kopieer" of "Afbeelding kopiëren". Schakel vervolgens over naar het Word-venster en plak de inhoud van het klembord.

Stap 4

Bij het bewerken van een foto in een grafische editor, is het niet nodig om deze in een bestand op te slaan en te gebruiken als een tussenliggende link om in een Word-document in te voegen. Selecteer de hele afbeelding (Ctrl + A) en kopieer naar het klembord (Ctrl + C). Plak daarna de afbeelding in een document dat is geopend in een tekstverwerker (Ctrl + V).

Stap 5

Foto's die op internet zijn geplaatst, kunnen ook in een document worden geplaatst met behulp van de mogelijkheden van de browser. In het contextmenu, dat wordt geopend door met de rechtermuisknop op een foto op een webpagina te klikken, is er ook een opdracht "Kopiëren" - selecteer deze. Schakel vervolgens over naar het Word-venster en gebruik de bewerking om de inhoud van het klembord te plakken. Sommige foto's kunnen eenvoudig vanuit het browservenster naar het Word-documentvenster worden gesleept.

Stap 6

Het native mechanisme voor het invoegen van afbeeldingen van de tekstverwerker wordt gestart vanuit het menu van deze applicatie. Klik op het tabblad "Invoegen" op de knop "Afbeelding" in de groep "Illustraties" met opdrachten en er verschijnt een zoekvenster voor het vereiste bestand op het scherm. Selecteer na het vinden het fotobestand en klik op de knop "Invoegen".

Aanbevolen: