Een Afbeelding Invoegen In Een Document

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Invoegen In Een Document
Een Afbeelding Invoegen In Een Document

Video: Een Afbeelding Invoegen In Een Document

Video: Een Afbeelding Invoegen In Een Document
Video: Een afbeelding invoegen in een Word document 2024, Maart
Anonim

Om de tekst te illustreren of toe te lichten, worden documenten aangevuld met figuren. U kunt het uiterlijk van uw document verbeteren door er een afbeelding in te plaatsen, of u nu met platte tekst werkt of met een html-document.

Een afbeelding invoegen in een document
Een afbeelding invoegen in een document

Noodzakelijk

Een teksteditor geïnstalleerd op de computer

instructies:

Stap 1

Open een teksteditor. Voeg er een document in dat extra tekening vereist. Markeer de plaats waar u de afbeelding wilt invoegen door de cursor erin te plaatsen. Vouw het tabblad van het bovenste menu "Invoegen" uit.

Stap 2

Als u een oude versie van MS Word gebruikt, klikt u op de groep "Illustraties" met opdrachten en klikt u op de knop "Afbeelding". In de nieuwere versie van Word bevindt de knop Afbeelding zich in het menu Invoegen zonder dat u de groep Illustraties hoeft te openen. Klik in OpenOffice op het label "Invoegen", plaats de muisaanwijzer op de "Afbeelding" en klik op "Van bestand …".

Stap 3

Nadat u het dialoogvenster "Afbeelding invoegen" ("Afbeelding invoegen") hebt geopend, selecteert u de afbeelding die op uw pc is opgeslagen. Druk op Enter op je toetsenbord. De afbeelding verschijnt in het opgegeven gedeelte van de tekst.

Stap 4

Om de afbeelding te verplaatsen, sleept u deze terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Pas het formaat aan met vierkanten of cirkels in de hoeken van de afbeelding. Wijzig de tekstomloop door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en Omloop te kiezen.

Stap 5

Sleep een afbeelding van een webpagina naar een geopend tekstdocument. Verklein de afbeelding en rangschik deze naar wens. Als eenvoudig slepen en neerzetten vanaf de webpagina niet mogelijk is, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding. Selecteer "Afbeelding kopiëren".

Stap 6

Plak de afbeelding in het document: plaats de cursor in het gewenste gedeelte van de tekst, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Plakken" of plak met de sneltoets Ctrl + V. Pas het formaat en de positie aan waar nodig.

Stap 7

Als je een html-document aan het bewerken bent en het wilt aanvullen met een afbeelding, gebruik dan de tag, waarbij image.

Stap 8

Gebruik de html-editor om een afbeelding in een html-document in te voegen. Plaats de muisaanwijzer op de bedieningspictogrammen van het documentpaneel en wacht tot het pop-upvenster verschijnt. Wanneer het woord "Afbeelding" in het pop-upvenster verschijnt, klikt u op het pictogram. Selecteer en plak de afbeelding volgens de aanwijzingen in het venster dat verschijnt. Selecteer op dezelfde plaats indien nodig de centrering van de afbeelding.

Aanbevolen: