Leren Werken In Adobe Photoshop CS5CS

Inhoudsopgave:

Leren Werken In Adobe Photoshop CS5CS
Leren Werken In Adobe Photoshop CS5CS

Video: Leren Werken In Adobe Photoshop CS5CS

Video: Leren Werken In Adobe Photoshop CS5CS
Video: Учим Photoshop за 1 час! #От Профессионала 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop CS5 is een grafisch bewerkingsprogramma dat behoort tot de Adobe-familie. Momenteel is het een van de meest bekende en gevraagde grafische editors, die vele functies combineert voor een breed scala aan doeleinden.

Leren werken in Adobe Photoshop CS5CS
Leren werken in Adobe Photoshop CS5CS

Functies van Adobe Photoshop

Adobe Photoshop CS5 is een multifunctionele grafische editor waarmee u een breed scala aan taken kunt oplossen. Het unieke van het programma is dat hetzelfde resultaat op verschillende manieren kan worden bereikt.

Met Adobe Photoshop CS5 kunt u kant-en-klare afbeeldingen, zoals foto's, bewerken. Er is niet alleen een mogelijkheid om het kleurengamma, de helderheid en de verzadiging van de afbeelding te corrigeren, maar ook om individuele elementen te verwijderen of hun kleuren te veranderen, meerdere afbeeldingen te combineren en zelfs het uiterlijk van de foto volledig te veranderen door het tijdstip van de dag te veranderen of een oud fresco uit de foto.

Bovendien kunt u in Adobe Photoshop CS5 uw afbeeldingen van portretten en landschappen tot individuele grafische elementen van webdesign renderen.

Adobe Photoshop CS5 is ontworpen om met rasterafbeeldingen te werken, maar het ondersteunt het noodzakelijke minimum aan functies voor het werken met vectorobjecten, het maken van afbeeldingen in 3D en animatie.

Waar te beginnen

Voor degenen die nog nooit met grafische editors te maken hebben gehad en serieus gaan werken in Adobe Photoshop CS5, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de theorie over de aard van kleur, kleurenpaletten en hun toepassing, evenals soorten afbeeldingen en resolutie. Daarna kun je beginnen met het bestuderen van het programma.

Allereerst moet u de interface bestuderen en beslissen welke functionaliteit zorgvuldiger moet worden overwogen, uitgaande van de taken die gepland zijn om te worden uitgevoerd met Adobe Photoshop CS5.

Voor fotografen moet u de tools voor kleurcorrectie en retoucheren kennen, zij zullen de belangrijkste zijn bij het werken met het programma. Bij het maken van uw eigen afbeelding is kleurcorrectie in de regel belangrijk in de laatste fase. Het is noodzakelijk om te leren hoe u de helderheid, verzadiging en kleurbalans kunt aanpassen, zelfs als de gebruiker van Adobe Photoshop CS5 uitsluitend landschappen gaat schilderen. Zonder dit is het vaak onmogelijk om een idee te krijgen van de integriteit van het beeld.

Als het gebruik van het programma niet beperkt is tot kleurcorrectie van voltooide afbeeldingen, is het handig om de basisprincipes van het werken met lagen en maskers te leren, evenals om te leren hoe u eenvoudige hulpmiddelen van de werkbalk en hun eigenschappen kunt gebruiken.

Het is ook nuttig om rekening te houden met de eigenschappen van lagen en filters. Deze functies kunnen u veel tijd besparen, waardoor u in slechts enkele stappen de gewenste effecten kunt creëren.

U kunt meer te weten komen over de mogelijkheden van Adobe Photoshop CS5 met behulp van tutorials of videotutorials. De beste optie is echter meestal een persoonlijke tutor of betaalde trainingen in een groep.

Aanbevolen: