Tekst Wijzigen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Tekst Wijzigen Op Een Computer
Tekst Wijzigen Op Een Computer

Video: Tekst Wijzigen Op Een Computer

Video: Tekst Wijzigen Op Een Computer
Video: How to Edit PDF File in Word 2024, Mei
Anonim

Voor degenen die dagelijks achter een computer werken, zijn tekstinstellingen, waaronder de grootte en het type lettertype, erg belangrijk. Verschillende browsers en teksteditors hebben manieren om lettertypen te installeren zoals de gebruiker dat wil.

Tekst wijzigen op een computer
Tekst wijzigen op een computer

instructies:

Stap 1

U kunt de lettergrootte van het "Desktop" in Windows XP wijzigen in "Beeldschermeigenschappen". Klik met de rechtermuisknop ergens op het scherm. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Uiterlijk". Selecteer uit de lijst "Lettergrootte" de gewenste waarde.

Stap 2

Als uw computer Windows7 gebruikt, gaat u naar het Configuratiescherm en voert u Kleur in de zoekbalk in om het bureaubladlettertype te wijzigen. Activeer het item "Kleuren en statistieken wijzigen". Selecteer in de vervolgkeuzelijst Element het onderdeel waarvoor u het lettertype wilt wijzigen. Noteer het type, de grootte en de kleur van het lettertype in de daarvoor bestemde lijsten.

Stap 3

Om een lettertype in IE7 te installeren, start u deze browser, gaat u naar het menu "Extra" en selecteert u de opdracht "Internetopties". Klik op het tabblad Algemeen onder Weergaven op Lettertypen. Markeer de typen lettertypen die worden weergegeven bij het bekijken van een webpagina en een tekstbestand zonder opmaak

Stap 4

Klik in IE8 op het tabblad Algemeen op de knop Toegankelijkheid. Vink de selectievakjes aan voor de parameters die u zelf wilt instellen en klik tweemaal op OK.

Stap 5

Om de lettertypeparameters in de Mozilla Firefox-browser te wijzigen, gaat u naar het menu "Extra" en selecteert u de opdracht "Opties". Stel op het tabblad "Inhoud" in het gedeelte "Lettertype en kleuren" het type en de grootte van het lettertype in. Als u wilt dat de voorkeuren die u kiest, worden weergegeven wanneer u door websites bladert, schakelt u het selectievakje uit naast "Sta websites toe hun eigen lettertypen te gebruiken …"

Stap 6

Om het lettertype van uw keuze in Google Chrome te selecteren, start u deze browser en klikt u op het moersleutelpictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer de opdracht "Parameters" en volg in de kolom "Instellingen" de link "Geavanceerd". Klik in het gedeelte "Webinhoud" op "Lettertypen configureren" en stel in een nieuw venster de instellingen in die bij u passen

Stap 7

In de teksteditor MS Word kunnen de lettertypeparameters worden gewijzigd in het menu "Formaat". Selecteer de opdracht en stel de tekenstijl, het type en de grootte in de juiste vensters in. In het venster "Voorbeeld" kunt u zien hoe de tekst in dit lettertype eruit zal zien.

Aanbevolen: