Tekst In Een Gescand Document Wijzigen

Inhoudsopgave:

Tekst In Een Gescand Document Wijzigen
Tekst In Een Gescand Document Wijzigen

Video: Tekst In Een Gescand Document Wijzigen

Video: How to Convert Image to Word Document 2022, December
Anonim

Als u een document afdrukt dat in een teksteditor is gemaakt, wordt het een eenvoudige afbeelding. Daarom lezen scanners alleen afbeeldingen uit documenten, terwijl afbeeldingen en tekst anders worden bewerkt. Maar het verschil in formaten is geen probleem. Er zijn verschillende manieren om de tekst in het gescande document te wijzigen.

Tekst in een gescand document wijzigen
Tekst in een gescand document wijzigen

instructies:

Stap 1

Installeer een app voor tekstherkenning. Dergelijke programma's kunnen met de scanner worden gebundeld of afzonderlijk worden gedistribueerd. Niettemin hebben ze hetzelfde werkingsprincipe. Start een OCR-toepassing, plaats het gewenste document in de scanner, tekst naar beneden, scan. Klik op de knop "Herkennen", wacht tot het programma de afbeeldingen naar tekst converteert, exporteer het bestand naar tekstformaat, sla het document op. Open vervolgens het opgeslagen document in een teksteditor en breng de gewenste wijzigingen aan.

Stap 2

Als u niet over de vereiste toepassing beschikt, gebruikt u een andere methode. Hij is creatiever dan de eerste. Scan uw document en pas de instellingen aan om een ​​helder beeld te krijgen zonder donkere of overbelichte gebieden. Hoe hoger de kwaliteit van je afbeelding, hoe minder je de tekening hoeft op te ruimen. Sla het gescande document op.

Stap 3

Open de afbeelding in een grafische editor. Het is beter om een ​​editor te gebruiken die het werken met lagen ondersteunt. Als u een fout maakt tijdens het bewerken, is het gemakkelijker om deze op een aparte laag te corrigeren dan in een heel document. Maak de achtergrond recht met een gum of penseel. Pas indien nodig de helderheid en het contrast van de afbeelding aan.

Stap 4

Verwijder of schilder over het deel van het document waar de nieuwe tekst wordt geplaatst en maak een nieuwe laag. Selecteer het gereedschap "Tekst" (in grafische editors aangeduid met de letter "T"), voer de tekst in op de nieuw gemaakte laag. Als u in Adobe Photoshop werkt, hoeft u geen extra laag aan te maken. Kies de juiste letterstijl en -grootte. Gebruik de navigatietool om de oude tekst met de nieuwe te matchen, zorg ervoor dat de lijnen en marges gelijk zijn en de regelafstand hetzelfde is. Voeg lagen samen, sla het document op of druk het af.

Populair per onderwerp