Een Achtergrond Openen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Achtergrond Openen In Photoshop
Een Achtergrond Openen In Photoshop

Video: Een Achtergrond Openen In Photoshop

Video: Een Achtergrond Openen In Photoshop
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, Mei
Anonim

Vaak zijn afbeeldingen in de grafische editor Adobe Photoshop samengesteld uit twee of meer bestaande afbeeldingen. Vooral kant-en-klare foto's of cliparts worden als achtergrondafbeelding gebruikt. U kunt een bestand met een achtergrondafbeelding in de editor op verschillende manieren openen - zowel met behulp van de standaardprocedures van het besturingssysteem als met behulp van de eigen softwaremechanismen van Photoshop.

Een achtergrond openen in Photoshop
Een achtergrond openen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Als de achtergrondafbeelding zich in een apart bestand bevindt, zijn er verschillende manieren om deze in de grafische editor te openen. De eenvoudigste is om het bestand naar het Photoshop-venster te slepen. Doe dit en het besturingssysteem zal alle andere bewerkingen uitvoeren om de afbeelding in het programma zelf te laden.

Stap 2

Een andere manier is om het contextmenu van het bestand te gebruiken - klik er met de rechtermuisknop op en plaats de muisaanwijzer in het pop-upmenu op het item "Openen met". Er verschijnt een extra sectie met een lijst met programma's. Als u dit bestandstype eerder met Photoshop hebt geopend, heeft het een Adobe Photoshop-regel - selecteer het. Klik anders op de onderste regel - "Programma selecteren". Klik in het geopende venster op het vinkje naast het opschrift "Andere programma's", vouw de extra lijst met applicaties uit, zoek Photoshop erin, selecteer en klik op OK. Als er ook geen grafische editor in deze lijst staat, klikt u op de knop "Bladeren", in het dialoogvenster dat wordt geopend, zoekt u het uitvoerbare bestand Photoshop.exe, selecteert u het en klikt u op de knop "Openen".

Stap 3

U kunt het aangepaste dialoogvenster gebruiken voor het laden van afbeeldingen van de grafische editor om een bestand met een achtergrondafbeelding te openen. In het menu wordt deze opdracht in het gedeelte "Bestand" geplaatst - open het en klik op de regel "Openen". U kunt deze actie vervangen door op de "sneltoetsen" Ctrl + O te drukken. In het dialoogvenster dat wordt geopend, navigeert u naar de gewenste map met behulp van de mappenboom die wordt geopend in de vervolgkeuzelijst "Map" - deze wordt in de allereerste regel van het dialoogvenster. Zoek en selecteer vervolgens het achtergrondafbeeldingsbestand. Klik ten slotte op de knop "Openen".

Stap 4

Alle bovenstaande methoden laden de achtergrondafbeelding in een apart tabblad van de grafische editor. Om het over te brengen naar het document waaraan u werkt, gebruikt u de bewerkingen selecteren, kopiëren en plakken. Om de hele afbeelding te selecteren, drukt u op de toetscombinatie Ctrl + A, om de achtergrond op het klembord te plaatsen, gebruikt u de combinatie Ctrl + C. Ga vervolgens naar het gewenste tabblad en plak de inhoud van het klembord met behulp van de "sneltoetsen" Ctrl + V.

Aanbevolen: