Hoe De Taakbalk Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Te Verwijderen
Hoe De Taakbalk Te Verwijderen

Video: Hoe De Taakbalk Te Verwijderen

Video: Hoe De Taakbalk Te Verwijderen
Video: Zoekbalk verwijderen van de taakbalk in Windows 10 2024, April
Anonim

Bij de ontwikkeling van softwaretechnologieën zijn de zogenaamde "werkbalken" (werkbalken) wijdverbreid geworden, waarin het mogelijk is om een set tools en functies te bouwen die nodig zijn voor de gebruiker in een handig formaat. In dit opzicht verdwijnen standaardhulpmiddelen naar de achtergrond en soms hoeven gebruikers alleen de taakbalk te verwijderen.

Hoe de taakbalk te verwijderen
Hoe de taakbalk te verwijderen

Noodzakelijk

Computer met Windows XP-besturingssysteem, gemiddelde computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende niet-standaard methoden om de taakbalk in Windows XP te verwijderen. Onder hen is er een programmatische manier, die wordt uitgevoerd in de C ++ -taal. Om het gepresenteerde probleem op deze manier op te lossen, moet u het Shell_TrayWnd-venster vinden en het bericht verzenden: HWND hTray = FindWindow ("Shell_TrayWnd", NULL) - ShowWindow (hTray, SW_HIDE). Stuur de volgende opdracht om de taakbalk te herstellen: HWND hTray = FindWindow ("Shell_TrayWnd", NULL) - ShowWindow (hTray, SW_SHOW).

Stap 2

Een andere manier om van de standaardtaakbalk af te komen, is door secundaire desktops te gebruiken. Dit zijn programma's die de standaard desktop vervangen, meestal samen met de taakbalk. Ze hebben een aantal verschillende instellingen. U kunt ook speciale programma's installeren om dit probleem op te lossen. Ze worden gratis op internet verspreid.

Stap 3

Er zijn ook een aantal rudimentaire methoden om de taakbalk te verbergen. U kunt instellen dat het automatisch wordt verborgen nadat u de muiscursor hebt verwijderd door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en op de regel "Eigenschappen" van het contextmenu te klikken. Vink op het tabblad "Taakbalk" het vakje aan naast de opdracht "Taakbalk automatisch verbergen".

Stap 4

Een andere, eenvoudigere manier om de taakbalk te verbergen, is door de grootte ervan te verkleinen. Open hiervoor het contextmenu van de taakbalk door er met de rechtermuisknop op te klikken en het vakje naast de opdracht "Taakbalk vastzetten" uit te vinken. Terwijl u de bovenrand van de taakbalk vasthoudt, trekt u deze vervolgens naar beneden. De taakbalk bevindt zich buiten de schermgrenzen.

Aanbevolen: