Hoe Een Dvd-schijf Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd-schijf Te Splitsen
Hoe Een Dvd-schijf Te Splitsen

Video: Hoe Een Dvd-schijf Te Splitsen

Video: Hoe Een Dvd-schijf Te Splitsen
Video: How to repair a CD/DVD drive that won't eject the discs 2024, Mei
Anonim

Als u een dubbellaagse dvd-schijf hebt en deze moet herschrijven, maar uw dvd-drive ondersteunt het branden van dergelijke schijven niet, dan kunt u deze in 2 delen splitsen. Zoals je al begreep, zal de gesplitste schijf niet moeilijk zijn om op gewone dvd-r-schijven te branden.

Hoe een dvd-schijf te splitsen
Hoe een dvd-schijf te splitsen

Noodzakelijk

  • - Ifo Bewerken;
  • - Totale bevelhebber.

instructies:

Stap 1

Elke dvd bevat twee mappen: VIDEO_TS en AUDIO_TS. Als je de inhoud van dvd's eerder hebt bestudeerd, dan weet je waarschijnlijk dat de map AUDIO_TS altijd leeg is. Sommige schijven hebben regionale bescherming - dit is te vinden op gelicentieerde schijven. Om regionale bescherming te verwijderen, moet u het programma Ifo Edit starten en het bestand VIDEO_TS. IFO openen.

Stap 2

Klik daarna op de knop Regiovrij en vervolgens op P-UP's verwijderen. Sla de ontvangen bestanden op. In hetzelfde programma moet je het grootste bestand openen met de ifo-extensie (het neemt de meeste schijfruimte in beslag). Klik op het menu VOB Extra's, selecteer Splitsen naar 2 dvd-r's in de lijst met opdrachten die wordt geopend.

Stap 3

U ziet het venster VOB Extra's Opties. In de regel zijn alle items in dit venster correct ingesteld, maar het is de moeite waard om de aanwezigheid van vinkjes te controleren naast de items Submappen maken: Schijf1 en Schijf2 en AutoCopy Menu-bestanden naar bestemming. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de vrije schijfruimte op uw harde schijf. Als er niet genoeg vrije ruimte is op de geselecteerde partitie, selecteert u een andere partitie van de harde schijf door deze op te geven in de Destination Directory-parameter.

Stap 4

Nadat u op de knop "OK" hebt geklikt, ziet u het venster Stream List, waarin een lijst met de timing van de dual-layer dvd-schijf zal zijn. Kies een punt dat overeenkomt met de helft van de grootte van de dvd-schijf. Bij het kiezen moet u de aanbevelingen van het programma niet volgen, u moet ook niet bang zijn om uw maat aan te geven, want dvd-schijven zijn er in 6 en 7 GB. Nadat u het splitspunt hebt geselecteerd, drukt u op de knop Split It.

Stap 5

Het partitioneren van een schijf kan enkele minuten tot enkele tientallen duren - het hangt allemaal af van de prestaties van de computer en de spilsnelheid van de harde schijf. Zodra de bewerking is voltooid, ziet u de mappen Disc1 en Disc2 in de geselecteerde harde schijfpartitie. De inhoud van deze mappen kan veilig worden vastgelegd op standaard dvd-r- of dvd-rw-schijven.

Aanbevolen: