Een Oude Monitor Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Oude Monitor Aansluiten
Een Oude Monitor Aansluiten

Video: Een Oude Monitor Aansluiten

Video: Een Oude Monitor Aansluiten
Video: How To Connect Two Monitors To One PC : Tutorial 2024, Mei
Anonim

Monitoren waren niet altijd via VGA- en DVI-interfaces op computers aangesloten. Voorheen werden MDA-, Hercules-, CGA- en EGA-standaarden veel gebruikt. Indien gewenst kan zo'n monitor worden aangesloten op een computer met een Pentium III of lagere processor.

Een oude monitor aansluiten
Een oude monitor aansluiten

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het moederbord van uw computer ten minste één ISA-slot heeft. Videokaarten van MDA-, Hercules-, CGA- en EGA-standaarden met andere interfaces werden niet geproduceerd.

Stap 2

Ontdek welke standaard door uw monitor wordt ondersteund. Ondanks dat ze allemaal op dezelfde manier zijn aangesloten (via een DB-9-connector), zijn er verschillen in de pinout- en videosignaalparameters. de monitor van MDA-standaard bij het werken met een Hercules-kaart kan in sommige modi de synchronisatie verliezen. Een monitor van CGA-standaard bij het werken met een EGA-kaart zal kleuren sterk vervormen (hij heeft geen extra ingangen voor het leveren van aparte informatie over de intensiteit van kleuren), en dan nog alleen in die modi waarin hij kan synchroniseren. Werken in een modus waarin er geen synchronisatie is, kan de monitor beschadigen.

Stap 3

Koop een grafische kaart die strikt dezelfde standaard is als uw monitor. Ze worden niet meer geproduceerd - u zult gebruik moeten maken van de diensten van vlooienmarkten, markten, online veilingen en prikborden. Bereid u voor op hoge prijzen - er zijn gewoon heel weinig van dergelijke kaarten over in vergelijking met de gebruikelijke VGA-adapters.

Stap 4

Koppel uw computer los. Haal er de gebruikelijke videokaart uit (bewaar deze) en vervang deze door de kaart van de door u gekochte MDA, Hercules, CGA of EGA standaard. Gebruik het ISA-slot om het te installeren. Installeer ook een andere harde schijf in de machine en schakel de bestaande tijdelijk uit zodat de gegevens erop intact blijven.

Stap 5

Sluit de monitor aan op de videokaart. Ga naar de CMOS-instellingsmodus en selecteer in het gedeelte Standaard CMOS-functies het type geïnstalleerde kaart.

Stap 6

Installeer het Linux- of DOS-besturingssysteem op de nieuw geïnstalleerde harde schijf. In de eerste kun je met zo'n videokaart alleen in tekstmodus werken. Onthoud ook dat je in zowel DOS als Linux alleen de CG in de EGA-kaart kunt laden.

Stap 7

Als je toch de grafische modus op de Hercules- of EGA-kaart in Linux wilt gebruiken, installeer dan de volgende software:

zdeeck.borg.cz/linuxhw/hercules.phtml

www.pps.jussieu.fr/~jch/software/kdrive.html

Stap 8

Om weer een gewone videokaart te gaan gebruiken, met de machine uitgeschakeld, verwijdert u de oude standaardkaart en installeert u een gewone, en koppelt u ook de nieuw toegevoegde harde schijf los en sluit u de hoofdkaart aan.

Aanbevolen: