Een Commando Invoeren

Inhoudsopgave:

Een Commando Invoeren
Een Commando Invoeren

Video: Een Commando Invoeren

Video: Een Commando Invoeren
Video: invoeren commando's (Dutch) 2024, Mei
Anonim

De introductie van MS-DOS-commando's is een van de meest effectieve manieren van directe interactie tussen de gebruiker en het Microsoft Windows-besturingssysteem met behulp van een op tekst gebaseerde interface. Het biedt een runtime-omgeving voor toepassingen en systeemhulpprogramma's en biedt een weergave van lopende processen, zodat u ze kunt beïnvloeden.

Een commando invoeren
Een commando invoeren

instructies:

Stap 1

Bepaal welke categorie MS-DOS-opdrachten u wilt gebruiken: intern, uitgevoerd door de Command.com-interpreter, of extern, opgenomen in het computerbesturingssysteempakket en bestaande uit afzonderlijke bestanden. Deze laatste bevinden zich op de harde schijf en zijn bedoeld voor systeemonderhoud.

Stap 2

Onthoud de MS-DOS-opdrachtsyntaxis - opdrachtnaam plus parameters, gescheiden door spaties. De haakjes geven de optionele uitvoering van de afzonderlijke componenten van de opdracht aan.

Stap 3

Gebruik het commando "copy con filename" om een nieuw tekstbestand aan te maken. De opdracht vereist de invoer van regels van het bestand nadat de naam is opgegeven. Druk op de softkey met het label Enter aan het einde van elke ingevoerde regel. Druk tegelijkertijd op Ctrl + I om de wijzigingen op te slaan en de uitvoering van de opdracht te bevestigen door op de Enter-toets te drukken.

Stap 4

Voer het commando "del (path) filename" in om het geselecteerde bestand te verwijderen. De noodzaak om het pad naar het bestand te specificeren kan worden veroorzaakt door het in een andere map op te slaan.

Stap 5

Selecteer het commando "ren (pad) bestandsnaam 1 bestandsnaam 2" om het geselecteerde bestand 1 te hernoemen naar een nieuwe naam 2. Mogelijk moet u het pad naar het bestand specificeren door het op te slaan in een andere map.

Stap 6

Gebruik het commando "kopieer bestandsnaam (pad) bestandsnaam 1" om een kopie van het geselecteerde bestand te maken. De noodzaak om het pad naar het bestand te specificeren kan worden veroorzaakt door het in een andere map op te slaan.

Stap 7

Gebruik de opdracht "drive_letter:" om naar het geselecteerde station te navigeren.

Stap 8

Selecteer "dir (pad) (bestandsnaam) (/ p) (/ w)" om door de map te bladeren, waarbij / p is om de gegevensweergave op volledig scherm te gebruiken en / w om alleen de bestandsnamen in de geselecteerde map weer te geven (vijf namen per regel) …

Stap 9

Gebruik de opdracht "cd path" om de huidige map te wijzigen.

Stap 10

Gebruik de waarde "md" om de gewenste directory aan te maken.

Stap 11

Gebruik de opdracht "rd" om de geselecteerde map te verwijderen.

Stap 12

Gebruik de MS-DOS-opdrachtregel om alle bovenstaande opdrachten in te voeren. Het verschijnt aan het einde van de download en ziet er als volgt uit: C:> Hier is "C:" de naam van de schijf en ">" is de locatie van het commando.

Aanbevolen: