Welke Commando's Zijn Er In CSS

Inhoudsopgave:

Welke Commando's Zijn Er In CSS
Welke Commando's Zijn Er In CSS

Video: Welke Commando's Zijn Er In CSS

Video: Commandos vs. Mariniers 2022, December
Anonim

Cascading style sheets worden gebruikt om de inhoud van een HTML-pagina op te maken. Dienovereenkomstig zijn alle opdrachten die in CSS worden gebruikt, gericht op het bewerken van het uiterlijk van alle elementen van een HTML-document.

Welke commando's zijn er in CSS
Welke commando's zijn er in CSS

Het is nodig

Een computer met een internetverbinding

instructies:

Stap 1

Lees hoe trapsgewijze stylesheets worden gebruikt. Tekstopmaak is de meest gebruikte functie van trapsgewijze stijlbladen. Elk HTML-document bevat een enorme hoeveelheid tekstuele informatie in zijn verschillende delen. Tegelijkertijd moet elk deel van de pagina zijn eigen formaat en lettertype hebben: een deel van de tekst is de tekst van het menu, het andere is de titel, het derde is de hoofdtekst van de pagina, enz. Om tekstinformatie op te maken, worden opdrachten gebruikt om de naam van het lettertype, de grootte, het gewicht, enz. te wijzigen.

Stap 2

Let dus allereerst op de font-family stijlparameter. Met dit kenmerk kunt u een specifiek lettertype voor deze tag instellen. De naam van het lettertype wordt geschreven na het ":"-teken. Het stijlkenmerk font-size wordt gebruikt om de grootte van de tekst in de tag in te stellen. De groottewaarde wordt ook geschreven na het ":"-teken en wordt aangegeven in pixels, bijvoorbeeld "font-size: 20px".

Stap 3

Merk op dat stijlparameters aaneengeschakeld en samen geschreven kunnen worden met het “;”-teken. Dit is handig als u meerdere parameters voor één tag moet instellen.

Stap 4

Gebruik het stijlkenmerk kleur om de kleur van de tekst te wijzigen. De kleurnaam wordt op de standaard manier geschreven: groen, blauw, rood, etc. Het heeft ook de mogelijkheid om de kleur van niet alleen de tekst zelf in te stellen, maar ook de achtergrondkleur. Hiervoor wordt het attribuut background-color gebruikt, waarna ook de geselecteerde kleur moet worden aangegeven. Als u een afbeelding wilt gebruiken, geen vulling, als achtergrond in het gebied van deze tag, raadpleeg dan de stijlparameter achtergrondafbeelding en specificeer daarna de bron van de afbeelding.

Stap 5

Maak kennis met een aantal stijlkenmerken die de parameters van pagina-elementen instellen, waaronder in de eerste plaats opvulling, rand, zwevend, positie.

Stap 6

Gebruik de opvulparameter om de hoeveelheid marge in te stellen die aan de gegeven tag is gebonden. In dit geval wordt deze waarde vanaf elke kant geteld. Geef het randkenmerk op om de rand van dit veld te vormen. Na de dubbele punt wordt de breedte van de rand geschreven in pixels. Met de eigenschap float kan een element op uw pagina naar rechts of links zweven. In dit opzicht zijn de kwalificerende parameters van deze eigenschap links of rechts.

Stap 7

Als u een object precies op het document moet positioneren, gebruikt u de eigenschap position. Het lokaliseert het pagina-element op een absolute manier, zoals "positie: absoluut; onder: 50px; rechts: 10px;", of op een relatieve manier, gebaseerd op de afstand vanaf de randen van de pagina.

Populair per onderwerp