Hoe Doctor Web Te Updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Doctor Web Te Updaten
Hoe Doctor Web Te Updaten

Video: Hoe Doctor Web Te Updaten

Video: Hoe Doctor Web Te Updaten
Video: Как продлить лицензию dr web бесплатно | 2020 2024, April
Anonim

DrWeb-antivirus wordt tegenwoordig als een van de beste beschouwd. Maar om met vertrouwen nieuwe beveiligingsbedreigingen het hoofd te kunnen bieden, is het noodzakelijk om de antivirusdatabases regelmatig bij te werken. Voor een gebruiker die deze antivirus voor het eerst gebruikt, kan het updateproces bepaalde problemen opleveren.

Hoe Doctor Web te updaten
Hoe Doctor Web te updaten

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste voordelen van het DrWeb-antivirus is de betrouwbare werking en onopvallendheid voor de gebruiker - het herinnert zich alleen aan zichzelf als het echt belangrijk is. Er zijn twee manieren om de antivirusdatabases bij te werken: automatisch en handmatig.

Stap 2

Om automatische updates te configureren, klikt u met de rechtermuisknop op het groene Doctor Web-pictogram in het systeemvak, selecteert u Tools - Scheduler - Schedule, stelt u de vereiste updatefrequentie in. Klik nu opnieuw met de rechtermuisknop op het pictogram "Doctor Web" in het systeemvak, selecteer "Updates". Er wordt een venster geopend, selecteer daarin het item "Instellingen" en specificeer het pad naar de updateserver

De instellingen zijn voltooid. Druk op de startknop in hetzelfde venster, de huidige update zal beginnen. Alle volgende updates vinden automatisch plaats.

Stap 3

In sommige gevallen geeft de gebruiker er de voorkeur aan om updates handmatig te installeren - bijvoorbeeld een keer per week downloadt en installeert hij een bestand met een wekelijkse update. Deze optie kan niet de meest betrouwbare worden genoemd, maar in de praktijk blijkt deze voldoende te zijn voor een gewone gebruiker. Als u geen sites met twijfelachtige inhoud bezoekt en geen onbetrouwbare software downloadt, is de kans dat u een nieuw virus oploopt erg klein.

Stap 4

Voor handmatige updates in Windows XP opent u achtereenvolgens: Documenten en instellingen - Alle gebruikers - Toepassingsgegevens - Doctor Web - Bases. Als u de verborgen Application Data-map niet ziet, opent u het menu "Extra - Mapopties - View" en selecteert u de optie "Toon verborgen bestanden en mappen". We kijken naar het bestand van de laatste update - dit is bijvoorbeeld het bestand drw50094.vdb. Dit betekent dat u alle volgende bestanden met updates moet downloaden - drw50095.vdb, enz.

Stap 5

De updatebestanden zijn gedownload. Het blijft om ze naar de map met de databases te kopiëren en uit te pakken, hiervoor moet u eerst de zelfverdediging van "Doctor Web" uitschakelen. Klik met de rechtermuisknop op het antiviruspictogram in het systeemvak en selecteer "Zelfverdediging uitschakelen". Voer de code in die verschijnt, zelfverdediging wordt uitgeschakeld. Kopieer de nieuwe bestanden naar de databasemap, pak ze uit. Dan zetten we zelfverdediging weer aan - de databases worden bijgewerkt.

Aanbevolen: