Hoe Maak Je Clipart

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Clipart
Hoe Maak Je Clipart

Video: Hoe Maak Je Clipart

Video: Hoe Maak Je Clipart
Video: How to MAKE A FLIPBOOK 2024, September
Anonim

Clipart is een van de uitingen van designkunst. Om het te maken, kunt u zowel uw eigen foto's als foto's die van iemand zijn geleend gebruiken. Het is raadzaam om vooraf toestemming te vragen over de mogelijkheid om ze te gebruiken.

Hoe maak je clipart
Hoe maak je clipart

instructies:

Stap 1

Download en installeer Adobe Photoshop op uw pc om clipart te maken. Pak dan een set foto's op. Zoals eerder vermeld, kunt u uw eigen foto's gebruiken, waardoor u geen clipart hoeft te maken, of u kunt een foto lenen van een fotograaf. Nu beschermt de wet het auteursrecht zeer strikt.

Stap 2

Daarom is het raadzaam om met de auteur van de genoemde foto's af te stemmen, dit kan zowel op commerciële basis als gratis zijn. Probeer meerdere objecten in één foto te gebruiken. Dit zal je helpen je clipart veel uit te breiden.

Stap 3

Kopieer alle foto's die u nodig hebt om de clipart te maken naar een map op uw bureaublad voor snellere toegang. Open Photoshop en sleep een van de foto's naar het werkgebied. U kunt ook op de toetscombinatie Ctrl + O drukken en de gewenste foto in het venster selecteren. Selecteer het gewenste fragment en kopieer het naar een ander bestand.

Stap 4

Selecteer hiervoor "Toverstaf" op de werkbalk. Je kunt ook het gereedschap Pen gebruiken, waarmee je een gedeelte met een preciezere omtreklijn kunt uitsnijden, wat bijvoorbeeld geweldig is voor portretten. Om de omtrek van het uitgesneden object zo nauwkeurig mogelijk te maken, zoomt u in op de foto of gebruikt u het vergrootglas.

Stap 5

Knip het object uit nadat u de omtrek duidelijk hebt gedefinieerd. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het object en selecteert u het item "Knippen" in het contextmenu dat verschijnt. Open het bestand dat als basis voor de clipart zal dienen.

Stap 6

Ga naar het menu-item "Bewerken" en klik op "Invoegen". Corrigeer zijn positie. Voer dezelfde handelingen uit met andere foto's die bedoeld zijn voor het maken van clipart. Wanneer de set afbeeldingen in het hoofdbestand compleet is, vergeet dan niet om deze op te slaan.

Aanbevolen: