Hoe Maak Je Een Clipart

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Clipart
Hoe Maak Je Een Clipart

Video: Hoe Maak Je Een Clipart

Video: Hoe Maak Je Een Clipart
Video: How to MAKE A FLIPBOOK 2024, Mei
Anonim

De meeste ontwerpers gebruiken in hun werk niet alleen hun eigen werk, maar ook andere bronnen. Bijvoorbeeld grafische of vector clipart. Het gebruik van de clipart van iemand anders impliceert de verwerving van rechten om deze te gebruiken, dus in sommige gevallen kunt u proberen deze zelf te maken.

Hoe maak je een clipart
Hoe maak je een clipart

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-software

instructies:

Stap 1

U kunt uw eigen set afbeeldingen voor clipart maken, zowel van uw eigen foto's als van gekochte foto's. Het is veel gemakkelijker om met uw foto's te werken, omdat ze zijn praktisch gratis, afgezien van de tijd die het kostte. Sommige ontwerpers raden aan om grafische editors te gebruiken om verschillende objecten van de hele foto te krijgen, wat de clipart aanzienlijk kan vergroten.

Stap 2

Foto's van de camera moeten in één map worden gekopieerd, bij voorkeur op het bureaublad (voor snelle toegang). Open de editor en sleep een foto uit de map naar het programmavenster of druk op Ctrl + O en selecteer de juiste foto.

Stap 3

Om een fragment van een afbeelding te selecteren en het vervolgens naar een ander bestand te kopiëren, wordt meestal het gereedschap Toverstaf gebruikt, maar in sommige gevallen is het wenselijk om het gereedschap Pen met een vergelijkbare functie te gebruiken.

Stap 4

Activeer de laag door met de linkermuisknop op de gewenste laag te klikken. Klik in de werkbalk op "Pen" en probeer een klein deel van de foto uit te knippen zoals je wilt. Merk op dat je met Feather preciezere silhouetten kunt uitsnijden, vooral in het geval van portretten.

Stap 5

Als het je niet gelukt is om de omtrek duidelijk te knippen, kijk dan naar het bovenste paneel van de editor, tussen de drie pictogrammen die je nodig hebt om de "Pen" te activeren. Het is vermeldenswaard dat hoe meer u de foto schaalt, hoe beter het resultaat zal zijn. Gebruik de zoomschuif aan de rechterkant van het scherm of de speciale loeptool om in of uit te zoomen.

Stap 6

Nadat u de contour hebt gemaakt, moet u het fragment sluiten door met de linkermuisknop op het eerste punt te klikken. Klik met de rechtermuisknop in de gesloten selectie en selecteer Selectie maken.

Stap 7

Nu blijft het over om het resulterende fragment naar een nieuw bestand te kopiëren of over te zetten naar een bestaand bestand. Klik hiervoor in het bovenste menu op "Bewerken" en selecteer "Knippen".

Stap 8

Klik in het nieuwe bestand op het menu Bewerken en selecteer Plakken.

Aanbevolen: