Hoe Scherminhoud Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe Scherminhoud Te Kopiëren
Hoe Scherminhoud Te Kopiëren

Video: Hoe Scherminhoud Te Kopiëren

Video: Hoe Scherminhoud Te Kopiëren
Video: Hoe Screenshots maken in Windows 10 - Hoe scherm afdrukken in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het vastleggen van de inhoud van de monitor, dat wil zeggen het maken van een screenshot (screenshot), is gewoon noodzakelijk. Als u bijvoorbeeld problemen heeft, stuur deze dan naar een specialist voor beoordeling. Er zijn verschillende manieren om te houden wat er op het scherm gebeurt.

Hoe scherminhoud te kopiëren
Hoe scherminhoud te kopiëren

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een screenshot te maken is om de standaard systeemfunctie te gebruiken, druk op de Print Screen-toets. Het bevindt zich in het bovenste gedeelte van het toetsenbord aan de rechterkant, na de softkeys F. Nadat u erop hebt gedrukt, moet u een grafisch bestand maken in elke gewenste map, bijvoorbeeld een Paint-tekening, Office Picture Manager. Open vervolgens dit bestand en selecteer de functie om te plakken, of druk op de toetsencombinatie Ctrl + V. Daarna verschijnt in de map met het gemaakte grafische bestand een screenshot van je scherm, die desgewenst in elke editor kan worden bewerkt. De voltooide tekening kan per post worden verzonden, op de site worden geplaatst of worden afgedrukt.

Stap 2

Om een screenshot te maken, zijn er naast de systeemhulpprogramma's speciale programma's. Hun belangrijkste verschil met de standaardmethode ligt in een bredere set tools en functies. Hoewel het belangrijkste werkingsprincipe hetzelfde blijft. In speciale programma's kun je niet alleen een screenshot maken, maar deze ook opslaan in elk gewenst grafisch formaat. Bovendien kunt u in dergelijke programma's niet alleen het volledige scherm voor de afbeelding selecteren, maar een bepaald, geselecteerd gebied. U kunt ook over sommige delen van de afbeelding schilderen, bijvoorbeeld persoonlijke gegevens, titels of andere informatie die u niet wilt weergeven.

Stap 3

Het komt voor dat het niet alleen nodig is om een screenshot te maken, maar ook om bepaalde acties vast te leggen. Hiervoor zijn er programma's voor het opnemen van video vanaf het scherm. Hierdoor kun je op het scherm filmen wat je aan het doen bent en zelfs inspreken. Deze functie wordt gebruikt om videolessen, tutorials te maken, maar ook om een praktische handleiding samen te stellen, bijvoorbeeld bij het werken met een nieuw programma. Zo kun je jouw vaardigheden en kennis met iemand delen. Het beheer van dergelijke programma's is heel eenvoudig. Als je het start, wordt een bepaald deel of het hele scherm geselecteerd, wordt de opnameknop ingedrukt en kun je werken. De resulterende video kan optioneel worden opgeslagen in.avi- of.swf-indeling voor later gebruik of bewerking naar eigen goeddunken.

Aanbevolen: