Hoe Maak Je Een Bestand Aan In Linux

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bestand Aan In Linux
Hoe Maak Je Een Bestand Aan In Linux

Video: Hoe Maak Je Een Bestand Aan In Linux

Video: Hoe Maak Je Een Bestand Aan In Linux
Video: How to open a PDF file from terminal in Linux 2024, April
Anonim

Beginnende Linux-gebruikers kunnen vaak snel manieren vinden om de verschillende beschikbare bestandsindelingen te openen, maar hebben moeite om hun eigen bestandsindelingen te maken. Hoe u een nieuw bestand maakt, hangt af van de gegevens die u erin wilt opslaan.

Hoe maak je een bestand aan in Linux
Hoe maak je een bestand aan in Linux

Noodzakelijk

geïnstalleerd besturingssysteem op basis van Linux-kernel

instructies:

Stap 1

In die Linux-programma's die een grafische gebruikersinterface hebben, is het proces voor het maken van een nieuw bestand hetzelfde als in Windows. Start bijvoorbeeld de teksteditor OpenOffice.org of Abiword, kies Opslaan als in het menu en geef een bestandsnaam op. Er zijn hier twee aspecten om te overwegen. Ten eerste, zodat het document door Windows-gebruikers kan worden gelezen, moet het worden opgeslagen in een compatibel formaat (zoals DOC). Ten tweede moet u uw eigen gebruikersmap kiezen als een plaats om op te slaan, het pad ziet er als volgt uit: / home / gebruikersnaam, waarbij gebruikersnaam uw lokale gebruikersnaam is (login). Binnen deze map kunt u optioneel submappen maken.

Stap 2

Om een nieuw bestand aan te maken voor latere opening met een console-teksteditor, kunt u een kopie maken van een bestaand bestand van hetzelfde formaat, het openen met een programma, alle inhoud verwijderen en het vervangen door uw eigen bestand. Maar deze methode is niet erg handig. Het is veel beter om de ingebouwde functie te gebruiken voor het maken van een nieuw document. In Midnight Commander kunt u bijvoorbeeld de editor starten met een argument van de naam van een niet-bestaand bestand: mcedit bestandsnaam, waarbij bestandsnaam de naam van het bestand is (indien nodig met de vereiste extensie). bestand moet periodiek worden opgeslagen door op de F2-toets en vervolgens op Enter te drukken. Na de eerste dergelijke procedure zal het verschijnen in de schijfmap van waaruit u de editor hebt gebeld (als u toestemming hebt om naar deze map te schrijven).

Stap 3

Als de teksteditor van de console geen vervanging van een niet-bestaande bestandsnaam als argument ondersteunt, maakt u een nieuw document met de volgende opdracht: cat> bestandsnaam Voer een paar tekens in, druk vervolgens op de Enter-toets, gevolgd door Ctrl + C. Open het resulterende bestand met een editor, verwijder de tekens die u hebt ingevoerd en voer nieuwe tekst in.

Stap 4

Wees niet verbaasd dat het na het maken van een bestand niet meteen als een script wordt uitgevoerd. Als het is ontworpen om precies dat te doen, maak het dan eerst uitvoerbaar: chmod 755 bestandsnaam Voer het vervolgens als volgt uit:./ bestandsnaam In de Midnight Commander bestandsbeheerder zijn dergelijke bestanden groen gemarkeerd en hebben sterretjes links van hun naam. Als u een van deze wilt uitvoeren, verplaatst u de aanwijzer ernaar en drukt u op Enter.

Aanbevolen: