Hoe Maak Je Een Png-bestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Png-bestand Aan
Hoe Maak Je Een Png-bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Png-bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Png-bestand Aan
Video: How to Make a Transparent PNG 2024, April
Anonim

Het verschil tussen het PNG-formaat en andere formaten voor afbeeldingen is dat transparante of gedeeltelijk transparante delen van de afbeelding transparant blijven wanneer ze worden opgeslagen. Als u bestanden in een ander formaat opslaat, kan deze transparantie verloren gaan. Om een PNG-bestand te maken en, belangrijker nog, op te slaan, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Hoe maak je een-bestand aan
Hoe maak je een-bestand aan

instructies:

Stap 1

Veel hangt af van de grafische editor waarmee u werkt. De eenvoudigste programma's, zoals de standaard Paint-editor, ondersteunen in principe geen transparantie. Meer functionele programma's Paint.net, CorelDraw, Adobe Photoshop (en dergelijke) stellen je in staat om de transparantie van afbeeldingen aan te passen en ondersteunen het werken met lagen.

Stap 2

Om de transparantie (gedeeltelijke transparantie) van een afbeelding of een deel ervan aan te passen, maakt u nieuwe lagen en gebruikt u de gereedschappen in uw editor om de weergave van de lagen aan te passen. Afhankelijk van uw editor, moet u mogelijk alle lagen samenvoegen voordat u opslaat.

Stap 3

Om de afbeelding op te slaan zoals u deze in de editor ziet, selecteert u Bestand in de bovenste menubalk. Selecteer de opdracht Opslaan als in het vervolgkeuzemenu. Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend de map op waarin u het bestand wilt opslaan, voer in het veld Bestandsnaam de naam in waaronder u het bestand wilt opslaan. Selecteer in het veld "Bestandstype" (Formaat) uit de vervolgkeuzelijst de waarde.

Stap 4

In het geval dat het samenvoegen van lagen leidt tot verlies van transparantie, slaat u de afbeelding op zonder lagen samen te voegen, of stelt u voor uw editor een tool in waarmee u lagen in.png-indeling kunt exporteren zonder de transparantie te verliezen (bijvoorbeeld in Adobe Photoshop, dit kan niet worden bereikt met standaardtools, aangezien er geen.png-extensie in de lijst met formaten staat).

Stap 5

Download het bijbehorende script van internet. Zet de achtergrond op een transparante laag en plaats de hoofdafbeelding op een andere laag. Selecteer Bestand in de bovenste menubalk, Scripts in het pop-upmenu en Exporteer lagen naar bestand.

Stap 6

Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de map voor het opslaan van de lagen, plaats de markering in het veld tegenover de inscriptie Snelle modus (Verwijder geen verborgen lagen), selecteer in het veld Bestandstype het.png-formaat en klik op de knop Uitvoeren. Deze actie zal ertoe leiden dat u twee bestanden hebt opgeslagen: de ene "leeg", de andere bevat een afbeelding met uw transparantie-instellingen.

Aanbevolen: