Hoe Maak Je Een Pdf-bestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Pdf-bestand Aan
Hoe Maak Je Een Pdf-bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Pdf-bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Pdf-bestand Aan
Video: PDF maken van een Word-document 2024, April
Anonim

Doorgaans zijn alle technische documenten en instructies opgenomen in pdf-bestanden. PDF = Draagbaar documentformaat. Dit formaat is gemaakt door Adobe Systems voor de elektronische presentatie van professionele afdrukdocumenten, maar in 2008 werd het een open bestandsstandaard die door professionals en gebruikers over de hele wereld wordt gebruikt. Dergelijke bestanden kunnen worden geopend op elk besturingssysteem, op elk platform, zelfs op een mobiele telefoon. Tegelijkertijd veranderen het uiterlijk van het document en de volgorde van de pagina's niet.

Hoe maak je een pdf-bestand aan
Hoe maak je een pdf-bestand aan

Noodzakelijk

  • Elk bestandsformaat: txt, rtf, html, htm, shtml, chm, doc, jpeg, gif, tiff, mcw, xls, xlw, wri, wps, wpt, wpd, etc.
  • Acrobat PDFMaker, Acrobat Standard.
  • doePDF.
  • Andere software-converters.
  • internet toegang

instructies:

Stap 1

PDF-bestanden worden gemaakt door ze te converteren vanuit andere formaten. Op deze manier kunt u elk bestand converteren: tekst, afbeeldingen, spreadsheets, html-documenten, koppelingen en meer. Hiervoor worden verschillende gebruikt, waaronder gratis programma's. Gebruik Acrobat PDFMaker om Microsoft Office-documenten (Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel, Microsoft Outlook en Internet Explorer) voor Windows te converteren. Om dit te doen, hoeft u de toepassing niet eens af te sluiten, maar gebruikt u gewoon de knop Converteren naar Adobe PDF op de werkbalk. Als u bestanden in andere indelingen wilt converteren, start u Acrobat Standard en gebruikt u de knop PDF maken. Door op deze knop te klikken, kunt u het formaat en het juiste type conversie selecteren, of het nu gaat om één bestand, meerdere (die in één moeten worden omgezet), een webpagina of een papieren document. Bij de laatste optie wordt een of meer papieren pagina's gescand en tijdens het opslaan wordt het PDF-formaat geselecteerd. Acrobat-programma's zijn eigendom van Adobe. Hieronder zullen we andere fabrikanten van software voor het maken van pdf-bestanden bekijken.

Stap 2

Het DoPdf-programma is ontwikkeld door het Roemeense bedrijf Softland. Geïnstalleerd als een virtuele PDF-printerdriver en wordt weergegeven in de lijst Printers en faxapparaten. Om een PDF-document te maken van een bronbestand, hoeft u het alleen maar "om af te drukken" te verzenden. Vergeet niet om een PDF-printer te kiezen om het document te "afdrukken".

Stap 3

Natuurlijk zijn er veel van dergelijke converters en ze verschillen in extra opties. Sommige werken beter met tekstdocumenten, andere met webpagina's en weer andere met afbeeldingen. Tot de gratis programma's behoren: Bullzip PDF Printer - de mogelijkheid om het bestand te beveiligen met een wachtwoord; PDFCreator - de mogelijkheid om het als een servertoepassing te gebruiken, wat handig is om op kantoor te werken, en kan ook onmiddellijk bestanden per e-mail verzenden; Document2PDF Pilot - de mogelijkheid om batchgewijs te converteren, wachtwoordbeveiliging van het bestand; ABC AMber Text Converter - een krachtige converter met ondersteuning voor vele formaten, 30 interfacetalen, wachtwoordbeveiliging; Jaws PDF Creator - ondersteuning voor hyperlinks, voetnoten en bladwijzers; PDF Converter Pro is een professioneel hulpprogramma voor het converteren van bestanden waarmee u dit kunt doen zonder het programma te starten, ondersteunt Adobe Photoshop.

Stap 4

Als het maken van een pdf-document zelden nodig is of als u het programma niet naar uw computer kunt downloaden, gebruik dan de online-converter hiervoor, upload het bestand eenvoudig naar de site en sla het op in pdf. Sommige online converters sturen het voltooide bestand per e-mail. Om een online converter te zoeken, typt u de zoekmachine "pdf converter online".

Aanbevolen: