Hoe Foto's Op Te Slaan In De Opera

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Op Te Slaan In De Opera
Hoe Foto's Op Te Slaan In De Opera

Video: Hoe Foto's Op Te Slaan In De Opera

Video: Hoe Foto's Op Te Slaan In De Opera
Video: Opera - snelkiezer 2024, Mei
Anonim

Als u tijdens het regelmatig surfen op het web iets op uw computer moet opslaan, is het hoogstwaarschijnlijk "iets" - een afbeelding. De methoden voor het opslaan van afbeeldingen in de meeste moderne browsers zijn bijna hetzelfde, sommige verschillen zijn alleen in de organisatie van het werk met afbeeldingen die zijn opgeslagen in het lokale geheugen van de applicatie.

Hoe foto's op te slaan in de Opera
Hoe foto's op te slaan in de Opera

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Als u een afbeelding van een in Opera geopende webpagina wilt opslaan op lokale media, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Afbeelding opslaan" in het pop-upmenu. De browser opent een standaard opslagdialoogvenster waarin u een van de lokale computermappen moet selecteren en, indien nodig, de bestandsnaam moet wijzigen. De afbeelding wordt op de opgegeven locatie en met de opgegeven naam geplaatst nadat u op de knop OK hebt geklikt.

Stap 2

Voordat de afbeelding aan de gebruiker wordt getoond, plaatst de browser deze in zijn eigen lokale bestandsopslag - "cache". Hiermee kunt u afbeeldingen opslaan van de pagina's die u eerder hebt bezocht door ze uit deze opslag te extraheren. Als u besluit deze methode te gebruiken, opent u het browsermenu, gaat u naar de sectie "Pagina", vervolgens naar de subsectie "Ontwikkelingstools" en selecteert u het item "Cache". Opera opent een pagina met een lijst met sites die beschikbaar zijn in de lokale opslag en verschillende instellingen voor het filteren van inhoud.

Stap 3

Vink alle selectievakjes van de linkerkolom met instellingen aan, zodat de browser alleen afbeeldingen selecteert van de opgeslagen pagina-elementen. Selecteer vervolgens de site waarin u geïnteresseerd bent in de lijst en klik op de link "Voorbeeld" ernaast. Opera zal een andere pagina openen waar u alle beschikbare afbeeldingen en informatie over elk van hen zult zien. Selecteer de afbeelding die u nodig hebt en ga vervolgens op dezelfde manier te werk als in de eerste stap.

Stap 4

Een andere manier om de afbeelding op te slaan vereist het gebruik van een soort grafische editor. In het contextmenu van afbeeldingen is er een item "Afbeelding kopiëren" - selecteer het voor de browser om de afbeelding van de afbeelding op het klembord van het besturingssysteem te plaatsen. Start vervolgens de grafische editor, maak een nieuw document (Ctrl + N) en plak de afbeelding van het klembord erin (Ctrl + V). Sla daarna de nieuwe afbeelding op in een bestand (Ctrl + S). Deze bewerking kan worden uitgevoerd met behulp van een teksteditor Microsoft Word, maar de afbeelding kan alleen worden opgeslagen in de indeling van een tekstdocument.

Aanbevolen: