Een Disc-cover Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Disc-cover Afdrukken
Een Disc-cover Afdrukken

Video: Een Disc-cover Afdrukken

Video: Een Disc-cover Afdrukken
Video: How to Print CD/DVD Labels Using PC (Epson XP-8500, XP-6100,XP-6000) NPD5982 2024, April
Anonim

Heel vaak kunt u het gebruik van videocamera's niet alleen door professionele operators zien, maar ook door gewone gebruikers. Veel mensen filmen al homevideo's van vakanties of evenementen, waarna deze video's worden opgenomen op dvd's. U kunt originele hoezen voor uw schijven afdrukken om onderscheid te maken tussen Home Archive-videoschijven en beroemde filmschijven.

Een disc-cover afdrukken
Een disc-cover afdrukken

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-software

instructies:

Stap 1

Voordat u kunt beginnen met het afdrukken van een omslag, moet u deze maken. Je hebt een aantal afbeeldingen nodig om een omslagafbeelding te maken. Waarom slechts een paar en niet één afbeelding? Omslagen bestaande uit 2 afbeeldingen zien er het meest netjes uit. Voor een familievideoarchief is dit een foto van het hele gezin of een specifieke persoon + een achtergrond die achter het gezin komt te staan.

Stap 2

Het is natuurlijk niet nodig om alleen een familiefoto te gebruiken, als je een andere foto wilt plaatsen, ook als deze niet van jezelf is, is dit ook een goede optie, maar je moet de achtergrond niet verwijderen. Houd er bij het gebruik van afbeeldingen die niet met de hand zijn genomen rekening mee dat de auteur van de foto's op de hoogte moet worden gesteld van hun privégebruik. U wilt immers niet dat iemand anders uw foto's gebruikt.

Stap 3

Druk na het starten van het programma op de sneltoets Ctrl + O (bestand maken). Om een eenvoudige omslag te maken die niet hoeft te worden afgedrukt, volstaat het om de resolutie op 72 dpi te laten staan, anders moet u een waarde van 300 dpi kiezen. De grootte van de afbeelding kan worden overgelaten volgens de sjabloon (500x500 px).

Stap 4

Upload 2 foto's (persoonlijke foto + achtergrond), persoonlijke foto moet hoger geplaatst worden dan de achtergrond, dit doe je in het lagenpaneel door met de linkermuisknop de gewenste laag te pakken. Het is vermeldenswaard dat je je foto moet uploaden die al is bewerkt (de extra elementen in de foto zijn eruit geknipt, alleen de afbeelding van mensen blijft).

Stap 5

Nu moet je een verloop toepassen. Maak een nieuwe laag (klik op het menu "Laag", selecteer "Nieuwe laag") en plaats deze tussen de foto en de achtergrond met hetzelfde lagenpaneel. Om een verloop aan de laag toe te voegen, selecteert u een nieuwe laag in het paneel, klikt u op de knop met het label FX (voeg een laagstijl toe), selecteert u "Overlay Gradient". Selecteer in het geopende venster de stijl 'Radiaal' en selecteer vervolgens het verloopornament. U kunt uw eigen ornament maken, bij voorkeur kiezen voor een verloop van transparant naar wit.

Stap 6

Maak nu een nieuwe laag zoals u voor deze stap deed, selecteer het menu "Afbeelding", vervolgens het item "Extern kanaal" en klik op de knop "OK". Dankzij dit commando heb je een kopie gemaakt van alles wat je al hebt gedaan, maar deze kopie staat op een aparte laag.

Stap 7

Klik op het menu Afbeelding, selecteer Aanpassingen en selecteer Verloopkaart in de vervolgkeuzelijst. Kies een verloop dat het beste bij de achtergrond van je omslag past. Vervolgens moet je deze afbeelding verscherpen, op het menu "Filter" klikken, "Scherpte" selecteren en 2 filters toepassen: "Scherpte" en "Scherpte aan de randen".

Stap 8

Het blijft alleen om tekst toe te voegen door het gereedschap "Tekst" op de werkbalk te selecteren (aan de linkerkant van het programmavenster). Je kunt ook een verloop aan de tekst toevoegen zoals je in de vorige stappen hebt gedaan. De keuze van het verloop is afhankelijk van uw smaak.

Stap 9

De gemaakte omslag wordt afgedrukt met behulp van standaardtools van dit programma. Druk op Ctrl + P, selecteer de printer die deze afbeelding zal uitvoeren. Na het wijzigen van de instellingen met betrekking tot de weergave van de gemaakte omslag (bladformaat, enz.), klikt u op de knop "Afdrukken".

Aanbevolen: