Hoe De Klok In Windows Uit Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Klok In Windows Uit Te Zetten
Hoe De Klok In Windows Uit Te Zetten

Video: Hoe De Klok In Windows Uit Te Zetten

Video: Hoe De Klok In Windows Uit Te Zetten
Video: How to Get Flip Clock Screensaver (Mac u0026 Windows) 2024, Mei
Anonim

De klok in het Windows-besturingssysteem bevindt zich aan de rechterkant van het systeemvak op de taakbalk. Ze geven de huidige tijd weer, kunnen worden gesynchroniseerd met de tijd op internet, via het klokpictogram kunt u de kalender bellen, de tijdzone instellen. Als het horloge niet nodig is, kan het worden uitgeschakeld.

Hoe de klok in Windows uit te zetten
Hoe de klok in Windows uit te zetten

instructies:

Stap 1

Om de klok in het Windows-besturingssysteem te configureren, wordt het onderdeel "Datum en tijd" gebruikt, maar om ze uit te schakelen, moet u een ander onderdeel openen - "Taakbalk en startmenu". Dit kan op verschillende manieren, de keuze hangt alleen af van de voorkeuren van de gebruiker.

Stap 2

Optie één: open vanuit het menu Start het Configuratiescherm. Klik met de linkermuisknop op het pictogram "Taakbalk en startmenu" in de categorie "Vormgeving en thema's", of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3

Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, selecteert u meteen het gewenste pictogram. Overschakelen van de klassieke weergave naar de categorieweergave wordt uitgevoerd met behulp van de corresponderende link-lijn aan de linkerkant van het venster in het typische takenvenster.

Stap 4

Optie twee: klik met de rechtermuisknop op de "Taakbalk" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Als u de taakbalk niet ziet, verplaatst u uw muiscursor naar de onderkant van het scherm en wacht u tot deze verschijnt, of drukt u op de Windows-toets op uw toetsenbord.

Stap 5

Een nieuw dialoogvenster Taakbalk en menu Start wordt geopend. Ga daarin naar het tabblad "Taakbalk". Het tabblad vertegenwoordigt velden met parameters en miniaturen die beschikbaar zijn voor aanpassing (een verkleinde afbeelding van hoe de "Taakbalk" eruit zal zien met bepaalde instellingen).

Stap 6

Verwijder in de groep "Meldingsgebied" onder aan het venster de ingestelde markering uit het veld "Klok weergeven". Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit vervolgens het eigenschappenvenster door op de knop OK of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 7

De klok wordt uitgeschakeld en wordt daarom niet langer weergegeven op de "Taakbalk". Om de klok op zijn oorspronkelijke plaats terug te zetten, herhaalt u alle hierboven beschreven stappen en plaatst u de markering in het veld "Weergave klok". Pas nieuwe instellingen toe, sluit het venster.

Aanbevolen: