Een Schijf In Het Station Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Schijf In Het Station Plaatsen
Een Schijf In Het Station Plaatsen

Video: Een Schijf In Het Station Plaatsen

Video: Een Schijf In Het Station Plaatsen
Video: How to fix please insert a disk into drive windows 10 2024, Mei
Anonim

De eenvoudigste handeling die nodig kan zijn bij het werken met een computer of laptop, is om de schijf in het station te plaatsen. Schijven die alleen cd's of dvd's kunnen lezen, zijn al de geschiedenis ingegaan. Ze werden vervangen door universele stations die informatie van werkelijk elke schijf kunnen lezen: standaard-cd, dvd, dubbelzijdig en mini-cd.

Een schijf in het station plaatsen
Een schijf in het station plaatsen

Noodzakelijk

schijf, station of extern dvd-station met USB-kabel

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste handeling die nodig kan zijn bij het werken met een computer of laptop, is om de schijf in het station te plaatsen. Schijven die alleen cd's of dvd's kunnen lezen, zijn al de geschiedenis ingegaan. Ze zijn vervangen door universele stations die informatie van werkelijk elke schijf kunnen lezen: standaard-cd, dvd, dubbelzijdig en mini-cd. Om een schijf in een schijf te plaatsen, hebt u nodig: een schijf, een schijf of een externe dvd schijf met een USB-kabel.

Er is maar één algoritme voor het plaatsen van een schijf in de drive, maar afhankelijk van het type schijf of het type drive zijn er enkele nuances die hieronder worden beschreven. De instructies voor het plaatsen van de schijf in het station van de systeemeenheid zijn dus als volgt:

Druk op de Eject- of Open-knop op de drive. Plaats de schijf in de geopende lade met de opgenomen kant naar beneden en plaats deze met het gat op de spindelmotor totdat deze klikt. Druk nogmaals op de knop Uitwerpen of Openen of verplaats de lade met de hand totdat deze klikt om de schijf te sluiten.

Stap 2

Nuances afhankelijk van het type aandrijving. De systeemeenheid is uitgerust met een optisch station, het is noodzakelijk om er strikt volgens de instructies een schijf in te laden. Open de laptopschijf door op de knop Openen te drukken, sluit deze met de hand totdat hij klikt. Een extern dvd-station is vereist om informatie van een schijf te lezen met een netbook die geen ingebouwd station heeft. De verbinding wordt gemaakt met een USB-kabel. Het laden van een schijf in een externe schijf gebeurt op dezelfde manier als in een systeemeenheid. Er zijn schijven zonder uittrekbare lade. Schuif de schijf in dit geval een beetje in het horizontale gat met de informatiekant naar beneden. Verwijder na het werk de schijf uit een dergelijk station met behulp van de knop Openen.

Stap 3

Nuances afhankelijk van het type schijven. Als beide zijden van de schijf glanzend zijn, is het een dubbelzijdige schijf of een enkelzijdige schijf. Bepaal aan welke kant van de schijf de opgenomen informatie staat. Kijk hiervoor goed naar de schijf, bij voorkeur schuin en in de buurt van een felle lichtbron. De rand van de opname zal duidelijk zichtbaar zijn aan de informatieve kant en afwezig aan de decoratieve kant. Plaats de mini-cd direct op de spindelmotor in het station. Sommige trays zijn voorzien van een speciale uitsparing voor een 80 mm schijf.

Aanbevolen: