Hoe Een Archiefbestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Archiefbestand Te Openen
Hoe Een Archiefbestand Te Openen
Anonim

Het is gebruikelijk om een archiefbestand kopieën van meerdere bestanden te noemen, gecombineerd in één bestand - een archief, om computergeheugen te besparen. Werken met gecomprimeerde bestanden voor het beoogde doel is niet mogelijk tot het moment van de unzip-bewerking. De meest gebruikte archiver die door de meeste gebruikers wordt gebruikt, is WinZip.

Hoe een archiefbestand te openen
Hoe een archiefbestand te openen

Noodzakelijk

WinZip

instructies:

Stap 1

Download en installeer het programma WinZip op uw computer (De applicatie is niet inbegrepen in het Microsoft Windows-pakket en wordt betaald!).

Stap 2

Open het contextmenu van het bestand of de map die moet worden gearchiveerd en open de koppeling Toevoegen aan zip om een gecomprimeerd archief te maken.

Stap 3

Voer de naam en het volledige pad naar het geselecteerde bestand of de geselecteerde map in het dialoogvenster Toevoegen dat wordt geopend in en klik op de knop Toevoegen om de uitvoering van de opdracht te bevestigen.

Stap 4

Een alternatieve manier om een gecomprimeerd archief van het geselecteerde bestand of de geselecteerde map te maken, is de volgende reeks acties. Start de WinZip-toepassing en selecteer het item Nieuw archief in het menu Bestand van de bovenste werkbalk van het programmavenster.

Stap 5

Geef het vereiste volume en de gewenste map op om het gemaakte archief in het veld Create in: van het dialoogvenster Nieuw archief dat wordt geopend, te plaatsen en voer de waarde van de gewenste archiefnaam volledig in bij "Bestandsnaam".

Stap 6

Klik op OK om uw keuze te bevestigen en ga naar Item toevoegen op de bovenste werkbalk van het WinZip-toepassingsvenster.

Stap 7

Geef de geselecteerde bestanden of mappen op in het dialoogvenster dat wordt geopend en klik op de knop Toevoegen om de opdracht te bevestigen.

Stap 8

Keer terug naar het menu Bestand op de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster en kies Archief sluiten om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 9

Roep het contextmenu op van het bestand of de map die moet worden uitgepakt door met de rechtermuisknop te klikken en ga naar het item Uitpakken naar om de bewerking van het uitpakken van gecomprimeerde bestanden uit te voeren.

Stap 10

Geef het vereiste volume en de gewenste map op om de uitgepakte bestanden uit het archief in het geopende dialoogvenster te plaatsen en klik op de knop Uitpakken om de uitvoering van de opdracht te bevestigen.

Stap 11

Start de WinZip-toepassing om dezelfde bewerking uit te voeren met een voorlopige start van de archiver.

Stap 12

Geef de opdracht Archief openen op in het menu Bestand van de bovenste werkbalk van het programmavenster en open de geselecteerde map.

Stap 13

Selecteer het gewenste bestand en klik op de knop "Openen" om de naam van het geselecteerde bestand in het WinZip-toepassingsvenster weer te geven.

Stap 14

Selecteer de bestanden die moeten worden uitgepakt met een muisklik en ga naar het menu Uitpakken in de bovenste werkbalk van het programmavenster.

Stap 15

Geef het gewenste volume en de gewenste map op om de uitgepakte documenten te plaatsen in het dialoogvenster dat wordt geopend en pas het selectievakje toe op het veld Alle bestanden.

Stap 16

Klik op de knop Uitpakken om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: