Een Windows-hersteldiskette Maken

Inhoudsopgave:

Een Windows-hersteldiskette Maken
Een Windows-hersteldiskette Maken

Video: Een Windows-hersteldiskette Maken

Video: Een Windows-hersteldiskette Maken
Video: windows installatie USB-stick maken 2024, Mei
Anonim

Om het Windows-besturingssysteem snel te herstellen in geval van een storing in zijn werk, wordt aanbevolen om reddingsschijven te maken. Om meer volledige gegevensbeveiliging te garanderen, is het beter om een afbeelding van de systeempartitie te gebruiken.

Een Windows-hersteldiskette maken
Een Windows-hersteldiskette maken

Noodzakelijk

  • - dvd-schijf;
  • - Partitiemanager.

instructies:

Stap 1

U kunt een image maken van het Windows-besturingssysteem en de reddingsschijf die nodig is om deze image op te starten zonder extra programma's te gebruiken. Open het bedieningspaneel. Ga naar het menu "Systeem en beveiliging".

Stap 2

Open het submenu "Back-up en herstel". Zoek in de linkerkolom het item "Een systeemherstelschijf maken" en navigeer ernaar. Plaats een lege schijf in uw dvd-station, selecteer dit station in het programmavenster en klik op de knop "Schijf maken". Wacht terwijl het systeem de vereiste bestanden naar schijf schrijft.

Stap 3

Maak nu een afbeelding van het besturingssysteem dat zal worden gebruikt om Windows naar een werkende staat te herstellen. Open het menu Back-up en herstel.

Stap 4

Selecteer "Een systeemkopie maken". Selecteer de locatie van het toekomstige archief. We raden het gebruik van externe USB-drives aan, omdat dit helpt het systeem te herstellen, zelfs in het geval van een storing van de harde schijf.

Stap 5

Klik volgende". Een nieuw venster toont een lijst met partities op de harde schijf waarvan een back-up moet worden gemaakt. Als alle parameters correct zijn opgegeven, klikt u op de knop "Archief" om het proces te starten.

Stap 6

Als u niet alleen de systeempartitie, maar ook andere belangrijke bestanden wilt opslaan, gebruik dan het programma Partition Manager. Installeer dit hulpprogramma en voer het uit.

Stap 7

Open het tabblad "Wizards" en selecteer "Sectie kopiëren". Klik in het volgende venster op de knop "Volgende". Geef de partitie van de harde schijf op die u wilt behouden. Klik volgende".

Stap 8

Selecteer de opslaglocatie voor de toekomstige kopie van de partitie. U kunt het niet-toegewezen gebied van de harde schijf of media van derden gebruiken. Klik volgende.

Stap 9

Klik op de knop Voltooien om de voorinstellingen te voltooien. Open nu het tabblad "Wijzigingen". Selecteer de functie "Wijzigingen toepassen". Wacht terwijl een kopie van de partitie wordt gemaakt.

Aanbevolen: