Een Tv-tuner Instellen Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

Een Tv-tuner Instellen Op Uw Computer
Een Tv-tuner Instellen Op Uw Computer

Video: Een Tv-tuner Instellen Op Uw Computer

Video: Een Tv-tuner Instellen Op Uw Computer
Video: How to install a TV tuner card 2024, Mei
Anonim

TV-tuners zijn ontworpen voor het bekijken en opnemen van kabel- of televisie-uitzendingen. Met hun hulp kunt u video opnemen van een bandrecorder en andere apparaten aansluiten om ze als monitoren te gebruiken. Om de tuner goed te laten werken, moet u eerst de instellingen maken.

Een tv-tuner instellen op uw computer
Een tv-tuner instellen op uw computer

instructies:

Stap 1

Na aankoop moet de tuner op het moederbord worden geïnstalleerd. De meeste van deze apparaten worden aangesloten op een PCI-poort op uw computer. Deze connectoren bevinden zich meestal onder de videokaart. Open de computerkap door de bevestigingsschroeven los te draaien en plaats de tuner in de juiste poort. Het apparaat moet gemakkelijk in het gat passen en erin vergrendelen.

Stap 2

Sluit na het installeren van de tv-tuner het deksel van de computerbehuizing en sluit de draden aan die bij het apparaat zijn geleverd. Als de tv-tuner een ingebouwde radio-ontvanger heeft, installeer dan een antenne. Als u het apparaat nu wilt gaan gebruiken, sluit u de antennedraad aan op het bijbehorende gat of sluit u een ander apparaat aan waarmee u gaat werken. Nadat u alle draden hebt aangesloten, zet u de computer aan.

Stap 3

Nadat u het besturingssysteem hebt geladen, moet u de stuurprogramma's voor het apparaat installeren. Plaats hiervoor de schijf die bij de tuner is geleverd in het station. Klik in het venster "Wizard nieuwe hardware gevonden" op "Volgende" en wacht tot het systeem de geplaatste schijf detecteert. U ontvangt een melding zodra de installatie is voltooid.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd. Als de installatie is gelukt, ziet u een bericht dat de tv-tuner klaar is voor gebruik. Installeer de programma's op de schijf die bij uw apparaat is geleverd. Nu kunt u beginnen met het opnemen van video of het bekijken van tv-kanalen.

Stap 5

Als de stuurprogrammaschijf om de een of andere reden niet start of verloren is gegaan, kunt u altijd de benodigde stuurprogramma's van internet downloaden. Zoek naar de website van de fabrikant van het apparaat voor uw bordmodel om de bestanden te downloaden die u nodig hebt. Voer daarna het gedownloade installatieprogramma uit en volg de instructies die op het scherm verschijnen. De installatie van de tv-tuner is voltooid en u kunt alle videobewerkings- en opnamesoftware installeren.

Aanbevolen: