Hoe Een Dbf-bestand Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dbf-bestand Te Lezen
Hoe Een Dbf-bestand Te Lezen

Video: Hoe Een Dbf-bestand Te Lezen

Video: Hoe Een Dbf-bestand Te Lezen
Video: TekTip: How to Convert a .DBF File to an Excel File 2024, Mei
Anonim

Het.dbf-formaat is een nogal verouderde vorm van opslag van informatie voor databaseprogramma's. Om bestanden met de extensie.dbf te openen, moeten programma's van derden op uw computer zijn geïnstalleerd.

Hoe een dbf-bestand te lezen
Hoe een dbf-bestand te lezen

Noodzakelijk

  • - MS Office Excel;
  • - programma voor het openen van DBF.

instructies:

Stap 1

Als u niet de mogelijkheid heeft om een speciaal programma te installeren voor het lezen van bestanden met de DBF-extensie, gebruik dan Microsoft Office Excel of zijn analogen. Meestal worden dergelijke programma's op bijna elke computer geïnstalleerd.

Stap 2

Als het bestand niet wordt geopend, kunt u proberen de extensie handmatig te wijzigen van.dbf naar.mdf. Zorg er eerst voor dat de weergave van de volledige naam van bestanden met de extensie is ingeschakeld op uw computer; zo niet, wijzig deze instelling dan in het menu Mapopties op het tabblad Weergave in het Configuratiescherm van de computer.

Stap 3

Haal het vinkje weg bij "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen", pas de wijzigingen toe en hernoem het bestand en open het vervolgens in Excel. Alles kan hier afhangen van het programma waarin het.dbf-bestand is gemaakt; als het eerder werd gebruikt door een voldoende specifiek coderingsprogramma, zal het hoogstwaarschijnlijk niet openen.

Stap 4

Download en installeer een programma om.dbf-bestanden op uw computer te decoderen. Er zijn veel van dergelijke programma's op internet, een ervan heet "Programma voor het bekijken van DBF-bestanden". Download geen programma's van dubieuze bronnen, download alleen van de officiële websites van de ontwikkelaars. Controleer het installatieprogramma op virussen en voer het programma na installatie uit. Selecteer in het hoofdmenu bladeren door bestanden en geef vervolgens de map op voor de DBF-gegevens die u wilt decoderen.

Stap 5

Als geen van de manieren om het databasebestand programmatisch te decoderen u heeft geholpen, kijk dan of het beschadigd is. Controleer ook in bestandsbeheer met welk programma het is gemaakt en download het vervolgens van internet om het te openen, terwijl het raadzaam is dezelfde versie te gebruiken waarmee de database is gemaakt.

Aanbevolen: