Een Snelstartbalk Maken

Inhoudsopgave:

Een Snelstartbalk Maken
Een Snelstartbalk Maken

Video: Een Snelstartbalk Maken

Video: Een Snelstartbalk Maken
Video: Starten met SnelStart 2024, April
Anonim

"Toolbar", ook wel anders genoemd - "Quick Launch" is een klein paneel met knoppen dat zich helemaal onderaan uw computerscherm bevindt en te allen tijde zichtbaar blijft, ongeacht in welk programma u werkt.

Een snelstartbalk maken
Een snelstartbalk maken

instructies:

Stap 1

In eerste instantie heeft een schoon, vers geïnstalleerd Windows-besturingssysteem niet de Quick Launch. Het maken ervan is echter vrij eenvoudig: plaats uw cursor ergens op de taakbalk onder aan uw computerscherm. Klik er één keer op met de rechtermuisknop. Het contextmenu is voor u geopend Beweeg de cursor over de regel "Toolbars" - er verschijnt een ander menu waarin u de regel "Quick Launch" moet selecteren en deze moet activeren door er een "vinkje" voor te plaatsen. Klaar!

Stap 2

De tweede optie voor het maken van een snelstartbalk is ook vrij eenvoudig. Om dit te doen, moet u met de linkermuisknop op de knop "Start" klikken, die zich in de linkerbenedenhoek van uw computermonitor bevindt. Selecteer daarna het gedeelte "Configuratiescherm" in het menu dat wordt geopend door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. Er wordt een venster geopend waarin u het item "Taakbalk en Startmenu" selecteert door er tweemaal met de linkermuisknop op te klikken. Hier is een venster met de naam "Eigenschappen van de taakbalk" en het menu "Start". Selecteer het tabblad "Taakbalk" in het venster dat wordt geopend door erop te klikken met de linkerknop. Plaats vervolgens een "vinkje" in het vak voor de regel "Werkbalk Snel starten weergeven". Snelstartpaneel geactiveerd!

Stap 3

U hoeft er alleen maar de nodige pictogrammen en snelkoppelingen aan toe te voegen voor handig werk. U kunt overal pictogrammen toevoegen - vanaf het bureaublad, vanuit de map Verkenner of vanuit het menu Start. Het algoritme van acties is in alle gevallen hetzelfde: wijs de cursor naar het pictogram dat u nodig hebt, druk op de linkermuisknop en sleep het pictogram naar het paneel zonder het los te laten. Wanneer het pictogram op de juiste plaats staat en u de muisknop loslaat, wordt het contextmenu van het pictogram voor u geopend. Selecteer het item "Kopiëren", en de nieuw gemaakte knop zal naar je knipogen vanuit het paneel.

Aanbevolen: