Hoe De Bestandsextensie Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsextensie Te Krijgen
Hoe De Bestandsextensie Te Krijgen

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Krijgen

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Krijgen
Video: ONTDEK HOE JE VERDER KUNT HERSTELLEN NA EEN HERSENINFARCT 2024, April
Anonim

Bij het installeren van het MS Windows-besturingssysteem worden de extensies van bekende bestanden verborgen. Een bestandsextensie is een attribuut waarmee het besturingssysteem en de gebruiker weten met welk programma het bestand moet worden geopend. Welke stappen moeten worden genomen om de bestandsextensie te achterhalen?

Hoe de bestandsextensie te krijgen
Hoe de bestandsextensie te krijgen

Noodzakelijk

computer, Windows-besturingssysteem, software van derden, indien nodig

instructies:

Stap 1

Zet de pc aan en laad het besturingssysteem als dit nog niet is geladen. In de linkerbenedenhoek bevindt zich de Start-knop. Klik erop met de linkermuisknop (één klik) - er verschijnt een menu waarin u het item "Configuratiescherm" selecteert en dubbelklikt op de linkermuisknop.

Stap 2

Zoek en selecteer Mapopties. Als het configuratiescherm niet in een standaardformulier wordt weergegeven, moet u aan de linkerkant op het item "Weergeven in standaardformulier" klikken en opnieuw "Mapopties" selecteren. Er wordt een dialoogvenster met dezelfde naam geopend. Ga naar het tabblad "Bekijken" en zoek in het venster "Geavanceerde opties" het item "Geregistreerde extensies verbergen voor geregistreerde bestandstypen". Schakel het selectievakje uit door eenmaal met de linkermuisknop te klikken.

Stap 3

Om de wijzigingen na verwijdering op alle mappen toe te passen, moet u op de knop "Toepassen op alle mappen" klikken. En vervolgens "Toepassen" en bevestig alle wijzigingen door op de knop "OK" te klikken.

Stap 4

Als de eerste twee stappen moeilijk uit te voeren zijn, is er een alternatieve optie om de bestandsextensie te achterhalen. U moet "Deze computer" openen, het menu-item "Extra" -> "Mapopties" selecteren. Volg daarna de stappen beschreven in stap 3. U kunt ook programma's van derden gebruiken om de bestandsextensie te bepalen waarmee u dezelfde reeks acties kunt uitvoeren.

Aanbevolen: