Een Archiefkopie Maken

Inhoudsopgave:

Een Archiefkopie Maken
Een Archiefkopie Maken

Video: Een Archiefkopie Maken

Video: Een Archiefkopie Maken
Video: Nike Air Max 1 Mars Stone 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om alle belangrijke informatie in meerdere exemplaren op te slaan. U kunt het gewenste bestand dat op uw computer is opgeslagen kwijtraken door virussen of een defect aan de harde schijf. Hoewel moderne harde schijven behoorlijk betrouwbaar zijn, is niemand immuun voor defecten. De benodigde informatie dient op aparte media te worden opgeslagen. Bijvoorbeeld op een USB-stick. En de beste oplossing voor het opslaan van informatie zou zijn om een archiefkopie te maken. Dit zal helpen om ruimte op de flashdrive te besparen. Ook gecomprimeerde bestanden zijn veiliger.

Een archiefkopie maken
Een archiefkopie maken

Noodzakelijk

Computer, internettoegang, WinRAR-archiver

instructies:

Stap 1

Voordat u een archiefkopie maakt, moet u eerst het juiste programma downloaden. Tegenwoordig is WinRAR de meest wijdverbreide en gebruiksvriendelijke archiver. WinRAR downloaden. Installeer het programma op uw computer.

Stap 2

Selecteer het bestand waarvan u een back-up wilt maken. Als de bestandsnaam in het cyrillisch is geschreven, is het beter om deze te hernoemen met Latijnse tekens. Bij problemen zijn archiefbestanden met Latijnse symbolen veel gemakkelijker te herstellen. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand. Het contextmenu van het bestand verschijnt, waarin ook de opdrachten voor het werken met de archiver beschikbaar zijn. Klik op de opdracht "toevoegen aan archief". U wordt naar het archiveringsmenu gebracht. Nu meer in detail over de mogelijkheden om archieflint te maken.

Stap 3

Als u een eenvoudige reservekopie van het bestand wilt, hoeft u geen extra opdrachten te selecteren. Net nadat u in het menu van de archiver bent gekomen, klikt u op "OK" en een archiefkopie van het bestand wordt opgeslagen.

Stap 4

Als u de compressieverhouding van het bestand wilt verhogen, selecteert u in het menu "compressiemethode" "maximum". Ook zijn er andere compressiemethoden beschikbaar in dit menu "hoge snelheid", "goed". Kies de gewenste compressiemethode.

Stap 5

Als u de toegang tot de archiefkopie om veiligheidsredenen moet beperken, kunt u een wachtwoord instellen. Klik in het bewerkingsmenu van de archiver op het tabblad "geavanceerd". Klik vervolgens op het tabblad "wachtwoord instellen". Er verschijnen twee regels met wachtwoordinvoer. Voer eerst uw gewenste wachtwoord in op de bovenste regel. Herhaal vervolgens hetzelfde wachtwoord op de onderste regel. Wachtwoorden moeten exact overeenkomen.

Stap 6

Als u een archiefkopie van een groter bestand gaat maken, houd er dan rekening mee dat de archiver veel langzamer zal werken en dat het compressiepercentage erg laag zal zijn. Op het tabblad "geavanceerd" kunt u de parameters "de computer afsluiten na het einde van de archivering", "bewerking van het achtergrondprogramma", enz.

Aanbevolen: