Hoe Een String In Tekst Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Een String In Tekst Te Vinden
Hoe Een String In Tekst Te Vinden

Video: Hoe Een String In Tekst Te Vinden

Video: Hoe Een String In Tekst Te Vinden
Video: How to find the End Portal in Minecraft (PC/XBOX/PS4/MCPE) 2024, Mei
Anonim

Soms moet een gebruiker een specifieke regel of woord in een document vinden. Het zou uiterst onhandig zijn om hiervoor de hele tekst opnieuw te lezen, dus veel programma's zijn uitgerust met een zoekfunctie.

Hoe een string in tekst te vinden
Hoe een string in tekst te vinden

instructies:

Stap 1

In Microsoft Office Word kunt u op verschillende manieren naar een specifieke tekenreeks zoeken: op het volgnummer (als u dat weet) of op inhoud, dat wil zeggen de woorden die in de tekenreeks moeten staan.

Stap 2

Om een string op zijn volgnummer te zoeken, moet u de weergave van de statusbalk correct hebben geconfigureerd. Het bevindt zich onderaan het programmavenster, net onder het werkgebied van het document.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de statusbalk. Markeer in het contextmenu het item "Regelnummer" met een markering. Nu kunt u in de linkerbenedenhoek het aantal regels in het document zien en informatie krijgen over op welke regel de cursor zich momenteel bevindt.

Stap 4

Om de zoekparameters in te stellen, klikt u met de linkermuisknop op de linkknop "Lijn: [nummer van de regel waar de cursor zich bevindt]" op de statusbalk. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Klik op het tabblad "Go" met de linkermuisknop op het item "Lijn", voer in het overeenkomstige veld het nummer van de regel in die u nodig hebt en druk op de Enter-toets of de knop "Volgende". De cursor zal in de tekst naar het begin van de door u gespecificeerde regel gaan.

Stap 5

Dit dialoogvenster heeft geen invloed op het bewerken van de tekst, dus u kunt het aan laten totdat u alle regels hebt gevonden die u nodig hebt. Om van de huidige positie naar een bepaald aantal regels omhoog of omlaag te gaan, gebruikt u de tekens "+" en "-" vóór het volgnummer van de gewenste regel.

Stap 6

Om in Word en in bijna alle andere programma's naar een tekenreeks te zoeken op inhoud (een bepaald woord of woordgroep), wordt de zoekfunctie opgeroepen door de toetsen Ctrl en F. Het is ook beschikbaar in het menu "Bewerken" via de " Zoek" commando, en in sommige programma's is het een werkbalk. In MS Word - het tabblad "Home", het blok "Bewerken", de knop "Zoeken".

Stap 7

U moet deze tool op dezelfde manier gebruiken als in het geval van het zoeken naar een string op nummer. Typ het woord dat u nodig heeft in het zoekveld en klik op de knop "Volgende", "Zoeken" of de Enter-toets op het toetsenbord.

Aanbevolen: