Hoe U De Gewenste Tekst Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U De Gewenste Tekst Kunt Vinden
Hoe U De Gewenste Tekst Kunt Vinden

Video: Hoe U De Gewenste Tekst Kunt Vinden

Video: Hoe U De Gewenste Tekst Kunt Vinden
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

Als je met een computer werkt, heb je vrij regelmatig te maken met het zoeken naar de benodigde informatie. Wanneer u aan een omvangrijk tekstdocument werkt, moet u van tijd tot tijd zoeken naar de reeds getypte fragmenten. Wanneer u door webpagina's met teksten bladert, is het soms nodig om daarin informatie te vinden die alleen betrekking heeft op het gewenste onderwerp. En om dergelijke pagina's op internet te vinden, moet u ook de zoekfunctie gebruiken.

Hoe u de gewenste tekst kunt vinden
Hoe u de gewenste tekst kunt vinden

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows 7 of Vista gebruikt, kunt u Verkenner gebruiken om het tekstbestand te vinden dat het gewenste fragment bevat. Start de bestandsbeheerder door op het pictogram te klikken dat aan de taakbalk is vastgemaakt of door op de sneltoets Win + E te drukken. Navigeer in de mappenboom naar een map waarvan een of meerdere bestanden naar jouw mening de tekst met het gewenste fragment moeten bevatten.

Stap 2

Typ een woord of zin uit de zoektekst in het veld onder de bedieningsknoppen van het venster in de rechterbovenhoek. Explorer zal beginnen met zoeken naar het segment, maar standaard zal het alleen zoeken naar bestandsnamen. Aan het einde van deze procedure verschijnen pictogrammen in het rechterdeelvenster van het programma onder het kopje "Herhaal zoeken in" - klik op het pictogram met de tekst "Bestandsinhoud". "Explorer" zal de zoekopdracht herhalen en een lijst met bestanden weergeven die het gespecificeerde fragment bevatten - open de gewenste door te dubbelklikken.

Stap 3

Gebruik het speciaal ontworpen dialoogvenster om een fragment in een teksteditor te zoeken. In de meeste programma's kan het worden opgeroepen door op de sneltoets Ctrl + F te drukken. In Microsoft Word verschijnt als gevolg van deze actie bijvoorbeeld een extra kolom links van de tekst, met bovenaan een veld voor het invoeren van het gewenste fragment - typ het en druk op Enter. Word vindt alle overeenkomende zinnen in de tekst van het document en markeert ze met een gele achtergrond.

Stap 4

Zoeken naar tekst op een pagina van een website die in een browservenster is geopend, wordt gestart met dezelfde sneltoets Ctrl + F. In deze toepassingen verschijnt het invoerveld voor het zoekpatroon meestal bovenaan of onderaan (afhankelijk van het type browser) vensterrand. Voer de gewenste tekst erin in en druk op Enter. Gebruik de F3-toets om snel van het ene gevonden fragment naar het andere te gaan.

Stap 5

Als u het adres van de sitepagina met de vereiste tekst niet weet, gebruik dan zoekmachines. Alle zoekmachines plaatsen het veld voor het invoeren van het gewenste fragment op hun hoofdpagina. Standaard zoeken ze op sitepagina's naar de woorden die u in uw zoekopdracht hebt vermeld. Als u naar een hele zin wilt zoeken, plaatst u deze tussen aanhalingstekens.

Aanbevolen: