Hoe Een Afbeelding In Het Spel Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding In Het Spel Op Te Slaan
Hoe Een Afbeelding In Het Spel Op Te Slaan

Video: Hoe Een Afbeelding In Het Spel Op Te Slaan

Video: Hoe Een Afbeelding In Het Spel Op Te Slaan
Video: 2 Afbeeldingen zoeken opslaan 2024, April
Anonim

Voor veel mensen zijn computerspelletjes niet minder spannend tijdverdrijf dan bijvoorbeeld buiten de stad wandelen in de natuur. En op dezelfde manier is er een verlangen om de meest curieuze momenten van de games voor het geheugen te bewaren en te delen met vrienden van deze hobby. Dit kan op verschillende relatief eenvoudige manieren.

Hoe een afbeelding in het spel op te slaan
Hoe een afbeelding in het spel op te slaan

instructies:

Stap 1

Gebruik de toets of sneltoets die is toegewezen aan de functie van het opslaan van een screenshot in het spel zelf - de meeste hebben deze optie. Welke toets voor deze functie verantwoordelijk is, kunt u vinden in de instellingenlijst. De ingang ernaartoe wordt meestal in het hoofdmenu van het spel geplaatst en in sommige gevallen wordt een informatievenster met een lijst met sneltoetsen opgeroepen door op de F1-functieknop te drukken. Bij veel spellen kunt u de toegewezen sneltoetsfunctie voor het opslaan van afbeeldingen wijzigen. In het Unreal Tournament-spel is bijvoorbeeld standaard de F9-toets toegewezen aan deze functie, en door het gedeelte Instellingen in het hoofdmenu te selecteren en naar het tabblad Ingangen te gaan, kunt u op de knop Besturing configureren klikken en de meest handige knop om deze bewerking aan te roepen in de regel Screenshot.

Stap 2

Druk op de Print Screen-knop op het toetsenbord als je de mogelijkheden van het besturingssysteem op je computer wilt gebruiken in plaats van de eigen functies van de game. Deze toets bevindt zich in de regel rechts van de groep functieknoppen en kan worden afgekort als PrScn. Op sommige laptops (notebooks, laptops, netbooks) werkt deze toets alleen in combinatie met de Fn-knop. Door erop te drukken, plaatst het besturingssysteem een kopie van de afbeelding op het scherm in het klembord, van waaruit het vervolgens moet worden uitgepakt en opgeslagen in een bestand in een grafisch formaat. Je hoeft het spel niet te beëindigen om dit te doen - pauzeer het spel en druk op alt="Afbeelding" en Tab. Op deze manier keer je terug van het spel naar het besturingssysteem, waar je een grafische editor moet starten (bijvoorbeeld Paint). Plak daarna de afbeelding op het klembord door op de toetsen Ctrl + V te drukken. Gebruik vervolgens de sneltoets Ctrl + S om de afbeelding in een bestand op te slaan.

Stap 3

Installeer een extra programma, dat speciaal is ontworpen voor het opslaan van schermafbeeldingen in games, als beide bovenstaande methoden om de een of andere reden niet werken. Dit kunnen bijvoorbeeld applicaties FRAPS, SnapDX, enz. zijn. Na het installeren en configureren van een dergelijk programma, kunt u schermafbeeldingen in games opslaan door op de sneltoets te drukken die erin is ingesteld.

Aanbevolen: