Hoe Een Bestand In Stukken Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand In Stukken Te Knippen
Hoe Een Bestand In Stukken Te Knippen

Video: Hoe Een Bestand In Stukken Te Knippen

Video: Hoe Een Bestand In Stukken Te Knippen
Video: Basecamp: spoor / track indelen in stukken en een stuk route aan vastmaken 2024, Mei
Anonim

Om een groot bestand over te brengen, is het soms nodig om het in stukken te knippen. Dit kan worden geholpen door speciale programma's en hulpprogramma's die op internet kunnen worden gedownload. Een van die programma's is Total Commander, naar het voorbeeld waarvan het proces van het splitsen van een bestand in delen wordt beschouwd.

Bestanden samenstellen in Total Commander
Bestanden samenstellen in Total Commander

Noodzakelijk

Totale commandant

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het Total Commander-programma downloaden en het bestand selecteren dat erin moet worden geknipt. Het programmadialoogvenster bestaat uit twee panelen, in een daarvan moet u naar de map gaan met het vereiste bestand erin. Selecteer in een ander paneel de map waar de delen van het geknipte bestand zullen worden geplaatst. Door op het geknipte bestand te klikken, opent u "Bestand" in het hoofdmenu van het Total Commander-programma. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend de opdracht "Bestand splitsen".

Stap 2

In het geopende venster "Splitsen" bevindt zich een vervolgkeuzelijst "Grootte van onderdelen" waarin u de waarde van de vereiste grootte van de te snijden delen van het bestand moet selecteren. Als de waarde "Auto" is geselecteerd, gebruikt de ontvanger alle vrije ruimte op de schijf. Door op de knop "OK" te klikken, bevestigen we de start van het proces van het splitsen van het bestand. Wanneer het splitsingsproces voorbij is, zullen de brokken van het gesplitste bestand in de doelmap staan.

Stap 3

De lengte van het splitsingsproces wordt beïnvloed door de grootte van het bestand dat wordt gesneden en de snelheid van de computer. De grootte van de resulterende onderdelen zal de opgegeven waarde niet overschrijden. De namen van de onderdelen komen overeen met de naam van het gesneden bestand en de extensie geeft de serienummers van de bijbehorende onderdelen aan. Een ander klein tekstbestand met de CRC-extensie wordt toegevoegd aan de resulterende bestanden. Het bevat service-informatie die nodig is om alle onderdelen vervolgens in één bestand samen te voegen.

Stap 4

De ontvangen delen, evenals het bestand met de extensie CRC, worden één voor één naar een andere computer gekopieerd. Bestanden moeten naar één map worden geschreven. Start Total Commander op een andere computer en bouw het bestand op. Het samenstellen van het bestand uit de ontvangen onderdelen gebeurt in omgekeerde volgorde. Als resultaat van de montage krijgen we een bestand in de doelmap dat volledig overeenkomt met het bronbestand.

Aanbevolen: