Hoe De Snelheid Van Een Diskettestation Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Een Diskettestation Te Verhogen?
Hoe De Snelheid Van Een Diskettestation Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Diskettestation Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Diskettestation Te Verhogen?
Video: Where Floppy Disks are Still in Use 2024, April
Anonim

Een van de belangrijkste kenmerken van een optische drive is de leessnelheid van schijven. Hoe hoger deze is, hoe sneller de informatie van de media op de harde schijf van de computer wordt vastgelegd. Maar er is een klein nadeel: hoe hoger de rijsnelheid, hoe luider het is. Maar als dit nadeel voor u onbeduidend is en het voor u veel belangrijker is dat de opname sneller wordt uitgevoerd, dan kunt u de snelheid van de schijf verhogen.

Hoe de snelheid van een diskettestation te verhogen?
Hoe de snelheid van een diskettestation te verhogen?

Noodzakelijk

  • - CDSpeed v2.0-programma;
  • - Speedlock beta-2 programma.

instructies:

Stap 1

De minimum- en maximumlimieten voor de rijsnelheid verschillen per model. U kunt geen hogere snelheid instellen dan de specificatie voor uw optische drive.

Stap 2

Om de snelheid van de schijf te verhogen, moet u speciale software gebruiken. Een van de eenvoudigste en handigste programma's is CDSpeed v2.0. Download dit hulpprogramma van internet - het is gratis. Pak het archief uit met het programma, er zal maar één bestand zijn. Het hulpprogramma vereist geen installatie - dubbelklik gewoon op dit bestand.

Stap 3

Er wordt een klein venster geopend. Er is een pijl aan de bovenkant van het venster. Als u op deze pijl klikt, verschijnt een lijst met aangesloten schijven. Selecteer in deze lijst de schijf waarvan u de snelheid wilt verhogen. U hoeft dit natuurlijk alleen te doen als u meerdere schijven op uw computer hebt geïnstalleerd.

Stap 4

In de linkerbenedenhoek van het venster staat de maximale snelheid van het optische station, bijvoorbeeld Max 48. In de buurt zijn er twee pijlen, waarvan er één naar boven wijst en de andere naar beneden. De huidige snelheid van de aandrijving wordt ernaast aangegeven. Klik met de linkermuisknop op het naar boven wijzende pijltje. De rijsnelheid wordt met 1 verhoogd. U kunt deze dus zo veel verhogen als u nodig heeft. Klik vervolgens op Afsluiten. Het programmavenster wordt gesloten.

Stap 5

Een ander klein hulpprogramma voor het aanpassen van de snelheid heet Speedlock beta-2. Het is ook gratis. Om het te starten, hoeft u het alleen maar uit te pakken en te dubbelklikken op het uitvoerbare bestand. Er wordt een venster geopend. Zoek in dit venster de regel Voorkeur. Naast de lijn staat een pijl. Klik op deze pijl en verhoog de snelheid van de schijf en klik vervolgens op Toepassen. Dan wordt de snelheid van de optische drive verhoogd.

Aanbevolen: