Hoe Te Markeren In Zwart-wit Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Te Markeren In Zwart-wit Foto
Hoe Te Markeren In Zwart-wit Foto

Video: Hoe Te Markeren In Zwart-wit Foto

Video: Hoe Te Markeren In Zwart-wit Foto
Video: zwart/wit foto met kleur in The Gimp 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheden van Photoshop maken het niet alleen mogelijk om de bestaande afbeelding te verbeteren, maar ook om deze interessanter en gedenkwaardiger te maken. Markering in zwart-witfotografie helpt om bepaalde elementen te benadrukken en de foto creatiever en levendiger te maken.

Hoe te markeren in zwart-wit foto
Hoe te markeren in zwart-wit foto

instructies:

Stap 1

Selecteer de foto waarin u de gekleurde elementen wilt benadrukken. Het is wenselijk dat de afbeelding uit minimaal twee grote elementen bestaat, bijvoorbeeld een bloem en gras eromheen, dan is het resultaat effectiever. Op de foto, die alleen de zee of de lucht laat zien, ziet de kleurselectie er niet zo helder en interessant uit.

Stap 2

Open de geselecteerde afbeelding in Photoshop. Houd er rekening mee dat het in eerste instantie gekleurd moet worden.

Stap 3

Dupliceer de laag als volgt: Laag → Laag dupliceren.

Stap 4

Verzadig de nieuw gemaakte achtergrond door op de toetsen Ctrl + shift + U te drukken. U zult zien dat de afbeelding is geconverteerd naar zwart-witindeling.

Stap 5

Bepaal wat je op de foto wilt benadrukken. Bijvoorbeeld een bloem tegen een achtergrond van gras. Selecteer de gum op de werkbalk.

Stap 6

Richt het door u gekozen gereedschap op het gewenste gebied en begin voorzichtig en langzaam te wassen. De eerder verkleurde laag begint op deze plaatsen te verdwijnen en de gekleurde bloembladen van de vermeende bloem verschijnen op een zwart-witte achtergrond.

Stap 7

Gebruik de gum voorzichtig om de delen van de foto die in zwart-wit moeten blijven niet aan te raken. Selecteer hiervoor de juiste gereedschapsmaat met behulp van de toetsen met vierkante haken.

Stap 8

Om uw foto er nog interessanter en levendiger uit te laten zien, kunt u de verkleurde achtergrond tinten. Maak hiervoor de zwart-witte achtergrond actief.

Stap 9

Druk op de toetsencombinatie Ctrl + U. Het aanpassingsvenster "Kleurtoon" / "Verzadiging" verschijnt op het scherm. Onderaan de tabel, aan de rechterkant, ziet u het item "Toning", waarna u het vakje aanvinkt.

Stap 10

Verplaats de schuifregelaars nu in verschillende richtingen en kies een geschikte toon voor de zwart-witte achtergrond.

Stap 11

Als u klaar bent, slaat u uw foto op in het formaat dat u nodig hebt.

Aanbevolen: