Hoe Het Opstartbestand Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Opstartbestand Te Herstellen
Hoe Het Opstartbestand Te Herstellen

Video: Hoe Het Opstartbestand Te Herstellen

Video: Hoe Het Opstartbestand Te Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Uitvoerbare bestanden met de extensie.exe behoren tot de belangrijkste in de softwareomgeving van computers die onder Windows OS draaien. Een virusaanval of systeemcrash kan de normale werking van deze bestanden verstoren. Herstel van exe-bestanden is noodzakelijk voor de volledige werking van de computer.

Hoe het opstartbestand te herstellen
Hoe het opstartbestand te herstellen

instructies:

Stap 1

Als het programma niet start, probeer dan eerst het uitvoerbare bestand te openen via het rechtskliksubmenu. Klik op het.exe-bestand en selecteer "Openen met". Kijk door de lijst met programma's, zoek degene die al is gebruikt om op de computer te werken. Probeer het programma opnieuw uit te voeren.

Stap 2

Als het programma niet start, bepaal dan de reden waarom de bestanden niet associatief waren. Er zijn meerdere opties mogelijk. Zoals de praktijk laat zien, wordt de gebruiker meestal geconfronteerd met het probleem van het verliezen van bestandsassociaties als gevolg van een systeemstoring of een virusaanval.

Stap 3

Download een gratis antivirusprogramma van internet. De meest succesvolle zijn CureIt (Dr Web) en CleanAutoRun (Kaspersky Lab). Deze hulpprogramma's werken op vrijwel dezelfde manier. Ze zorgen ervoor dat onnodige sleutels uit het Windows OS-register worden verwijderd die de lancering van interne hulpprogramma's voor het debuggen van bestandsassociatieve koppelingen van het systeem voorkomen. Daarna herstellen de hulpprogramma's verwijderde of beschadigde systeemregistersleutels met betrekking tot de Userinit-, Systeem- en Shell-componenten. Nu hoeft u alleen nog uw computer opnieuw op te starten en aan het werk te gaan.

Stap 4

Als het antivirusprogramma niets verdachts vindt tijdens het scannen van het systeem en de programma's nog steeds niet starten, probeer dan de situatie op te lossen met behulp van de Windows-hulpprogramma's van het besturingssysteem. Dubbelklik hiervoor op de snelkoppeling "Deze computer", vervolgens - "Extra" en "Mapopties". Klik op "Bestanden van het type". Een nieuw venster opent een lijst met bestandsmachtigingen die beschikbaar zijn op de computer. Markeer de regel met het label.exe.

Stap 5

Klik op "Nieuwe bestandsresolutie". Er verschijnt een nieuw dialoogvenster, in het tekstvak waarvan u exe moet typen. Submenu "Soorten bestandskoppelingen" selecteer "Toepassing" en bevestig het einde van de procedure door op OK te klikken. Probeer het uitvoerbare bestand opnieuw uit te voeren om te controleren of de instellingen correct zijn.

Aanbevolen: