Hoe Een Schijf Op Een Pc Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Op Een Pc Te Branden
Hoe Een Schijf Op Een Pc Te Branden

Video: Hoe Een Schijf Op Een Pc Te Branden

Video: Hoe Een Schijf Op Een Pc Te Branden
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Nog niet zo lang geleden was de mogelijkheid om schijven te branden met een computer een luxe. Hiervoor was namelijk een speciale optische recorder nodig, die erg duur was. Nu heeft bijna elke pc een optische drive DVD ± RW, waarmee u informatie op schijven van elk formaat kunt opnemen. U hebt geschikte software nodig om schijven te branden.

Hoe een schijf op een pc te branden
Hoe een schijf op een pc te branden

Noodzakelijk

Personal computer, Nero-programma, internettoegang, schijf

instructies:

Stap 1

Het meest populaire en handige programma voor het branden van schijven op een computer van vandaag is Nero. Download en installeer het programma op uw pc. Bij de eerste keer opstarten scant het programma uw optische stations. Dan moet u uw computer opnieuw opstarten.

Stap 2

Nadat u de pc opnieuw hebt opgestart, voert u het programma uit. Selecteer in het bovenste menu in Nero de media waarmee de informatie wordt opgenomen. Als u een dvd ± rw hebt, selecteert u cd/dvd, aangezien deze stations zowel cd's als dvd's kunnen lezen. Als je CD ± RW hebt (wat tegenwoordig zeldzaam is, maar nog steeds gebeurt), selecteer dan Alleen CD.

Stap 3

Selecteer vervolgens het menu voor het opnemen van informatie op schijf. Het staat helemaal links (een asterisk-pictogram). Een menu met opties voor het branden van schijven verschijnt in het venster onderaan. Afhankelijk van het type schijf waarop de informatie wordt opgenomen, selecteert u "Create Data CD" of "Create Data DVD". Nadat u het medium hebt geselecteerd, verschijnt er een venster met rechts de opdracht "Toevoegen". Klik op deze opdracht. Je hebt nu toegang tot alle bestanden op je computer. Selecteer de bestanden die u wilt branden. Zorg ervoor dat de capaciteit van de bestanden de capaciteit van de schijf waarop u wilt opnemen niet overschrijdt. Als deze limiet wordt overschreden, ziet u een bijbehorende melding onderaan het programmavenster.

Stap 4

Nadat u alle bestanden hebt geselecteerd die u wilt branden, klikt u op de opdracht "Volgende" (rechtsonder in het programmavenster). Het proces van het schrijven van informatie naar de schijf zal beginnen. De opnamesnelheid kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van de schijf en de hoeveelheid informatie. Als het programma een lage opnamesnelheid heeft ingesteld en de hoeveelheid informatie groot is, kan de opnameprocedure de duur van 30 minuten overschrijden.

Stap 5

Na afloop wordt u geïnformeerd over de succesvolle afronding van de procedure. Klik op "OK" en de gebrande schijf wordt uit de schijf van de computer verwijderd.

Aanbevolen: