Hoe Gegevens Op Een Dvd-schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Gegevens Op Een Dvd-schijf Te Branden
Hoe Gegevens Op Een Dvd-schijf Te Branden

Video: Hoe Gegevens Op Een Dvd-schijf Te Branden

Video: Hoe Gegevens Op Een Dvd-schijf Te Branden
Video: Cd of dvd branden 2024, Mei
Anonim

Bijna elke moderne computer heeft een optische dvd-drive, waarmee u gegevens op dvd-schijven kunt branden. Van tijd tot tijd moet u de meest noodzakelijke informatie op schijven dumpen, aangezien niemand immuun is voor defecte harde schijven. Ook raakt de harde schijf van de computer na verloop van tijd vol en om ruimte vrij te maken, kan een deel van de informatie naar schijven worden geschreven. Het is erg handig om films op te nemen die van internet zijn gedownload. Zo'n schijf kan dan immers op bijna elke dvd-speler worden geopend.

Hoe gegevens op een dvd-schijf te branden
Hoe gegevens op een dvd-schijf te branden

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - dvd-schijf;
  • - het Nero-programma.

instructies:

Stap 1

Als u Windows 7 of Vista als besturingssysteem gebruikt, hoeft u geen extra programma's te downloaden om de informatie op de dvd te branden. U kunt de standaardtools van dit besturingssysteem gebruiken. Plaats een lege dvd in uw optische station. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt branden. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de regel "Verzenden" en vervolgens - uw optische drive (standaard E). Kopieer dus alle bestanden die u nodig hebt. Zorg ervoor dat de bestandsgrootte de grootte van de schijf niet overschrijdt, anders kunt u niet opnemen.

Stap 2

Nadat alle bestanden zijn verzonden voor opname, gaat u naar "Mijn computer". Klik met de linkermuisknop op het pictogram van het optische station en selecteer vervolgens Branden op cd bovenaan de werkbalk. De "Wizard Schijfbrander" wordt gestart. Selecteer in het venster dat verschijnt hoe de schijf precies zal worden gebruikt. Vink het vakje "Als opslag" aan en klik op "Schrijven".

Stap 3

Als uw besturingssysteem Windows XP is, hebt u de Nero-software nodig om dvd's te branden. Download het van internet en installeer het op uw computer. Plaats vervolgens een lege schijf in het station. Voer het programma uit. U komt in het hoofdmenu. Ga naar Favorieten en selecteer Gegevens-dvd maken. Klik in het volgende venster op "Toevoegen" en selecteer de bestanden die u wilt branden. Er is een balk onderaan het venster die aangeeft hoeveel vrije schijfruimte er nog beschikbaar is. Als de schijf vol is, klikt u op Volgende.

Stap 4

Vink in het volgende venster het item "Toevoegen van bestanden toestaan" aan. Dit betekent dat als er nog ruimte op de schijf is, u er op elk moment informatie aan kunt toevoegen. Klik daarna op "Opnemen". Het proces van het schrijven van informatie naar de schijf begint. U hoeft alleen maar te wachten op de voltooiing van deze procedure.

Aanbevolen: