Hoe Een Lokale Poort Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lokale Poort Te Openen
Hoe Een Lokale Poort Te Openen

Video: Hoe Een Lokale Poort Te Openen

Video: Hoe Een Lokale Poort Te Openen
Video: Hoe de poort op de Mikrotik-router te openen 2024, Mei
Anonim

Bij de meeste routers kunt u handmatig individuele lokale poorten configureren. Dit is nodig om bepaalde apparaten periodiek los te koppelen van het lokale netwerk of internet.

Hoe een lokale poort te openen
Hoe een lokale poort te openen

Het is nodig

router

instructies:

Stap 1

Meestal wordt deze methode gebruikt bij het opzetten van een kantoornetwerk. Als het nodig is om de toegang tot internet voor bepaalde pc's te blokkeren, worden de benodigde parameters aangegeven in de routerinstellingen. Sluit en configureer eerst uw netwerkapparatuur. Sluit de door uw ISP geleverde kabel aan op de internetaansluiting (WAN).

Stap 2

Sluit nu computers of laptops aan op de benodigde LAN-aansluitingen. Soms worden routers gebruikt om netwerkprinters aan te sluiten. Houd er rekening mee dat hiervoor een speciale connector nodig is voor bovenstaande apparatuur.

Stap 3

Open de webinterface van de routerinstellingen. Om dit te doen, start u een browser op elke computer die is aangesloten op het netwerkapparaat. Vul nu het url-invoerveld in met het IP-adres van de router. Druk op de Enter-toets. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die nodig zijn om toegang te krijgen tot de apparaatinstellingen. U kunt deze informatie vinden door de gebruikershandleiding van uw netwerkapparatuur te lezen.

Stap 4

Open het internetmenu (WAN, Internetverbinding instellen). Configureer de verbinding van de router met de server van de provider. Vergeet niet het type gegevensoverdrachtprotocol te selecteren en de juiste gebruikersnaam en wachtwoordwaarden op te geven. Sla de instellingen van de netwerkapparatuur op. Herlaad het.

Stap 5

Herhaal de procedure voor het invoeren van de webinterface van de routerinstellingen. Voor ASUS- en Cisco-apparaten geeft het menu Verbindingsinstellingen de apparaten weer die op de router zijn aangesloten. Als u een specifieke poort moet in- of uitschakelen, klik dan op de knop Uitschakelen of Inschakelen naast het bijbehorende apparaat.

Stap 6

Als u toegang moet verlenen tot een lokale bron voor een specifieke poort, ga dan naar het menu Routetabel. Geef de waarden op van de IP-adressen van de computer waarmee u de poort wilt openen en de server waarmee deze verbinding moet maken. Start uw apparaat opnieuw op met de aangebrachte wijzigingen.

Aanbevolen: