Hoe Te Bewerken In Adobe Acrobat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bewerken In Adobe Acrobat
Hoe Te Bewerken In Adobe Acrobat

Video: Hoe Te Bewerken In Adobe Acrobat

Video: Hoe Te Bewerken In Adobe Acrobat
Video: Знакомимся с программой Adobe Reader Acrobat 2024, Mei
Anonim

Bestanden met de extensie pdf zijn vrij gebruikelijk, maar weinig mensen weten dat ze kunnen worden bewerkt. U kunt tekstkenmerken ook afzonderlijk bewerken. Maar hier zijn nogal wat beperkingen. U kunt bijvoorbeeld alleen tekst wijzigen of toevoegen als het lettertype dat u gebruikt, is geïnstalleerd en geregistreerd bij uw besturingssysteem. Als het lettertype niet is geïnstalleerd, maar wordt gebruikt in het pdf-bestand, kunt u alleen de kleur, letter- of woordafstand of lettergrootte wijzigen. Tekst die op gedraaide lijnen wordt geplaatst, wordt op dezelfde manier bewerkt als op horizontale lijnen. U kunt ook tekst bewerken met verticale lettertypen.

Hoe te bewerken in Adobe Acrobat
Hoe te bewerken in Adobe Acrobat

Noodzakelijk

Adobe Acrobat-programma

instructies:

Stap 1

Om de tekst die is opgeslagen in het pdf-bestand te bewerken, moet u het volgende doen. Selecteer "Extra" in het bovenste menu. Vervolgens moet u "Aanvullende bewerking" selecteren en vervolgens "Tekstbewerking". U kunt een andere methode gebruiken: op de werkbalk moet u "Aanvullende bewerking" zoeken en selecteren en daarin "Tekstbewerking" gebruiken. In de tekst die u wilt bewerken klikt u eenmaal met de linkermuisknop. In een selectiekader wordt tekst weergegeven die u kunt bewerken.

Stap 2

Nu moet je de tekst selecteren die je wilt bewerken. Als u alle tekst in het selectiekader wilt selecteren, klikt u in het bovenste menu op "Bewerken" en vervolgens op "Alles selecteren". Nu moet je het frame uitrekken met de linkermuisknop.

Stap 3

Om tekst te verwijderen, selecteert u het item 'Bewerken' in het hoofdmenu en selecteert u vervolgens 'Verwijderen'. U kunt ook gewoon op de Del-toets op uw toetsenbord drukken.

Stap 4

Om de tekst in het hoofdmenu te kopiëren, selecteert u "Bewerken" en vervolgens "Kopiëren".

Stap 5

Voor het bewerken van tekstattributen is de procedure iets anders. In het bovenste menu moet je "Tekstbewerking" zoeken en selecteren.

Stap 6

Klik in de te bewerken tekst één keer met de linkermuisknop.

Stap 7

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer Eigenschappen.

Stap 8

Zoek en selecteer het tabblad "Tekst" in het venster "Bewerkingsopties". Het wordt gebruikt om de volgende tekstparameters te bewerken: om het lettertype te bewerken dat in de geselecteerde tekst wordt gebruikt, selecteert u de optie "Lettertype"; om de lettergrootte te wijzigen, selecteert u de optie "Lettergrootte"; om dezelfde afstand in te stellen, klikt u op "Letterspatiëring". Houd er rekening mee dat de afstand tussen twee of meer tekens in de geselecteerde tekst zal veranderen.

Aanbevolen: