Hoe De Bestandscodering Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandscodering Te Wijzigen
Hoe De Bestandscodering Te Wijzigen

Video: Hoe De Bestandscodering Te Wijzigen

Video: Hoe De Bestandscodering Te Wijzigen
Video: Gestructureerd werken: Bestandsnamen wijzigen 2024, Mei
Anonim

Soms moet de oorspronkelijke codering van een bestand worden vervangen door een andere. Dit kan nodig zijn om de tekst naar een handiger formaat te converteren. Ofwel is de oorspronkelijke codering niet voldoende, ofwel moet de tekst opnieuw worden gecodeerd voor de website. Er kunnen veel redenen zijn. Deze procedure is eenvoudig, maar het zal enige tijd duren.

Hoe de bestandscodering te wijzigen
Hoe de bestandscodering te wijzigen

Noodzakelijk

Computer, Microsoft Office-toepassing

instructies:

Stap 1

Start een Microsoft Office-toepassing. Open het tekstbestand waarvoor u de broncodering wilt wijzigen. Selecteer in het programmamenu de regel Microsoft Office. Selecteer in de lijst met opties die verschijnt de optie "Geavanceerd" en vervolgens de optie "Algemeen" en zoek daar de regel "Conversie van bestandsformaat bevestigen bij openen". Vink het vakje naast deze regel aan. Sluit het bestand en open het vervolgens opnieuw.

Stap 2

Nu kunt u de codering voor een geopend bestand wijzigen. Het venster "Bestand converteren" wordt geopend en vindt de regel "Gecodeerde tekst". Zoek nu het tabblad "Overig". Er verschijnt een lijst met verschillende coderingsstandaarden. Selecteer onder hen de bestandscodering die u nodig hebt.

Stap 3

Om de tekst in de codering van uw keuze te bekijken, zoekt u in het Microsoft Office-toepassingsmenu de regel "Bekijken" en klikt u erop met de muis. Nu zou u moeten kunnen zien hoe de gehercodeerde tekst zal worden weergegeven. Als de tekst van het gehercodeerde bestand wordt weergegeven als dezelfde tekens (bijvoorbeeld dezelfde punten), dan ontbreekt het lettertype dat nodig is voor dit formaat. In dit geval moet u mogelijk bovendien de vereiste lettertypen installeren. U kunt ze downloaden van de officiële website van Microsoft. Sla de wijzigingen op nadat het bestandsconversieproces is voltooid. Dit kan worden gedaan bij het sluiten van het bestand of via het programmamenu.

Stap 4

De meest voorkomende lettertypecodering is Unicode. Het ondersteunt bijna alle alfabetten en vele talen. Unicode ondersteunt niet alleen Europese alfabetten, maar ook de alfabetische tekens van Aziatische landen. Het is in de Unicode-codering dat het wordt aanbevolen om tekstbestanden op te slaan. Als u besluit een bestand te hercoderen vanuit een andere codering, zoals hierboven beschreven, kunt u dit het beste in Unicode doen.

Aanbevolen: