Hoe Bestandscodering Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestandscodering Te Verwijderen
Hoe Bestandscodering Te Verwijderen

Video: Hoe Bestandscodering Te Verwijderen

Video: Hoe Bestandscodering Te Verwijderen
Video: Bestand verwijderen in de uploadzone 2024, April
Anonim

Met het Windows-besturingssysteem kunt u de coderingsoptie specificeren in de bestandskenmerken. Daarna zal het bestand alleen beschikbaar zijn voor deze gebruiker, voor degene die hij specificeert als de "herstelagent" of voor de gebruiker die een "openbare sleutel" heeft. Als het in de toekomst nodig is om de codering te annuleren, kunt u dit ook doen in de bestands- of mapinstellingen.

Hoe bestandscodering te verwijderen
Hoe bestandscodering te verwijderen

instructies:

Stap 1

Log in op het besturingssysteem namens een gebruiker die behoort tot een van de categorieën met toegang tot een versleuteld bestand of map.

Stap 2

Start "Explorer" - druk op de toetsencombinatie Win + E of selecteer "Computer" in het hoofdmenu van het besturingssysteem. Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster naar de gewenste map.

Stap 3

U kunt op een andere manier bij het versleutelde bestand komen, met behulp van de OS-zoekmachine. In Windows 7 en Vista is dit heel eenvoudig: druk op de Win-toets en begin met het typen van de bestandsnaam. Wanneer een koppeling naar het gewenste object in de lijst met resultaten verschijnt, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Bestandslocatie.

Stap 4

Selecteer dit bestand en klik op het bestand met de rechtermuisknop of druk op de snelmenutoets - het wordt op het toetsenbord geplaatst tussen de rechter Win- en Ctrl-knoppen. In beide gevallen verschijnt er een contextmenu op het scherm, waarin je de allerlaatste regel - "Eigenschappen" nodig hebt. Selecteer het in het menu en een apart venster met instellingen voor bestandseigenschappen wordt geopend.

Stap 5

Het tabblad Algemeen (het wordt standaard geopend) is verdeeld in secties. Helemaal onderaan zijn er verschillende selectievakjes met betrekking tot bestandskenmerken en de knop "Overige" - klik erop.

Stap 6

Schakel in het venster Geavanceerde bestandskenmerken het selectievakje Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen uit. Klik vervolgens op de OK-knoppen in beide geopende vensters en de bewerking wordt voltooid.

Stap 7

Als u de codering niet voor een enkel bestand, maar voor alle bestanden in een map wilt annuleren, gaat u op vrijwel dezelfde manier te werk. Selecteer na de eerste drie stappen niet het bestand, maar de gewenste map in het linkerdeelvenster van "Verkenner". Het contextmenu met het item "Eigenschappen" voor een map, evenals voor een bestand, wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop te klikken en in het venster met objecteigenschappen moet u de vorige twee stappen herhalen.

Aanbevolen: