Glitter Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Glitter Verwijderen In Photoshop
Glitter Verwijderen In Photoshop

Video: Glitter Verwijderen In Photoshop

Video: Glitter Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat door de onervarenheid van de fotograaf of in situaties waar opnamen worden gemaakt in een slecht verlichte ruimte, onaangename schittering van een flitser of andere verlichtingsapparatuur op het gezicht van de persoon op de foto blijft. Dit bederft het beeld enorm, maar dit nadeel kan vervolgens worden verholpen met de technische middelen van het Adobe Photoshop-programma.

Glitter verwijderen in Photoshop
Glitter verwijderen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding. We kiezen de schaal van de afbeelding zodat we gemakkelijk de plaats kunnen zien waar we de retouchering gaan doen. Zoek de Patch Tool in de werkbalk. Je kunt er ook naar overschakelen door meerdere keren op Shift + J op het toetsenbord te drukken - een sneltoets die één voor één de tools uit de Healing Tools-set activeert, waaronder de patch die we nodig hebben.

Stap 2

We schetsen de schittering met deze tool, die we moeten elimineren. Het is beter om met een kleine marge naar buiten te cirkelen, zodat nadat de operatie langs de contour van de flare is voltooid, er geen onaangename witachtige rand meer is. Laat de muisknop los. We hebben het gebied geselecteerd dat moet worden vervangen en nu moeten we de "donorsite" selecteren, waarvan een fragment het beschadigde beeld kan vullen. We plaatsen de cursor in het midden van het geselecteerde gebied en zonder de muisknop los te laten, beginnen we langs de afbeelding te bewegen. Binnen de selectie zien we fragmenten van onze foto. We stoppen op de plek die, naar het ons lijkt, het originele fragment zou kunnen vervangen. Hier is het noodzakelijk om te onthouden dat we hoogstwaarschijnlijk niet "ver" hoeven te gaan, meestal is er een gebied met dezelfde textuur en verlichting die we nodig hebben direct naast de in het oog springende plaats.

Stap 3

Laat de muisknop los en het programma zal, voor zover mogelijk, automatisch de kleur en intensiteit van de randen van het "geïmplanteerde" fragment aanpassen aan de nieuwe plaats. Het kan de eerste keer niet zo goed werken; voor zo'n complexe operatie kan het wat oefening vergen. Maar we kunnen de laatste actie altijd ongedaan maken door op Ctrl + Z te drukken of door Bewerken> Ongedaan maken te kiezen in het menu.

Aanbevolen: