Vlekken Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Vlekken Verwijderen In Photoshop
Vlekken Verwijderen In Photoshop

Video: Vlekken Verwijderen In Photoshop

Video: Vlekken Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Stofvlekken op de cameralens, reflecties van de ingebouwde flitser in sneeuwvlokken en tal van andere redenen kunnen van de foto worden verwijderd met de corrigerende hulpmiddelen in Photoshop.

Vlekken verwijderen in Photoshop
Vlekken verwijderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Gebruik de optie Openen in het menu Bestand om de afbeelding in Photoshop te openen. Laat de achtergrondafbeelding vergrendeld. Hierdoor heb je de originele versie van de opname bij de hand, wat van pas kan komen als de correctie op enig moment buitensporig blijkt te zijn.

Stap 2

Om vlekken te verwijderen uit delen van het beeld die niet in hoge mate van detail verschillen, is het Dust & Scratches-filter geschikt. Om het toe te passen, voegt u een kopie van de afbeelding met vlekken toe aan het document met behulp van de optie Laag dupliceren van het menu Laag en opent u de instellingen met de optie Stof en krassen van de groep Ruis van het menu Filter.

Stap 3

Stel de Threshold-parameter in op de minimumwaarde en stel de Radius-waarde in op het maximum. Door de waarde van de straal te verlagen en de waarde van de drempel geleidelijk te verhogen, wordt het verdwijnen van vlekken bereikt wanneer het beeld niet volledig wazig is. Verberg de bewerkte afbeelding onder het masker door de optie Alles verbergen toe te passen in de groep Laagmasker van het menu Laag.

Stap 4

Gebruik het ontwijkgereedschap in de schaduwmodus om het masker waar de vlekken zijn lichter te maken. Als de correctie van sommige gebieden niet bij u past, maakt u het masker op deze plaats donkerder met behulp van het gereedschap Branden.

Stap 5

Als er gebieden in de afbeelding zijn waarmee je de plek kunt sluiten zonder afbreuk te doen aan de afbeelding, gebruik dan de Patch Tool. Om deze tool te gebruiken, kopieert u de originele afbeelding naar een nieuwe laag of, als sommige van de vlekken al bedekt zijn met een aanpassingslaag, past u de combinatie Ctrl + Shift + Alt + E toe. Er verschijnt een laag in het document, bestaande uit zichtbare fragmenten van alle onderliggende lagen.

Stap 6

Met de optie Bron ingeschakeld in de gereedschapsinstellingen, schets je het fragment met de plek. Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, sleept u de selectie naar het gebied van de afbeelding dat geschikt is om de plek te overlappen en laat u de knop los.

Stap 7

Gebruik de gereedschappen Kloonstempel en Retoucheerpenseel om vlekken te verwijderen uit delen van de afbeelding waar u de textuur wilt behouden. Gebruik de knop Een nieuwe laag maken in het lagenpalet om een transparante laag toe te voegen voor de correctieresultaten. Schakel de optie Alle lagen samplen in de gereedschapsinstellingen in en specificeer, terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt, het gebied van de afbeelding waaruit u de pixels wilt kopiëren om de plek te overlappen. Schilder over het beschadigde fragment door Alt los te laten.

Stap 8

Gebruik de optie Opslaan als van het menu Bestand om de afbeelding zonder vlekken op te slaan.

Aanbevolen: