Hoe Maak Je Een Screenshot In Opera

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot In Opera
Hoe Maak Je Een Screenshot In Opera

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot In Opera

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot In Opera
Video: HOW TO TAKE SCREENSHOT ON OPERA BROWSER. 2024, Mei
Anonim

Helaas mist de Opera-browser zelf een functie voor het vastleggen van schermen, maar dit maakt deze taak helemaal niet onmogelijk. U kunt op elk moment de hulp inroepen van programma's van derden, bijvoorbeeld PicPick.

Hoe maak je een screenshot in Opera
Hoe maak je een screenshot in Opera

Noodzakelijk

PicPick-programma

instructies:

Stap 1

Ga naar de site picpick.org, dit is de officiële site van de programmaontwikkelaars. Onderaan de pagina die wordt geopend, staat het item Download en daaronder de Home Freeware-hyperlink, klik erop. Er wordt een nieuwe pagina geopend, zoek de hyperlink Download Installation Package (van NTeWORKS) erop en klik erop. U wordt naar een nieuwe site (nteworks.com) geleid waar u een andere hyperlink moet vinden. Klik hier om nu te downloaden. Klik erop en sla het distributiepakket op uw computer op.

Stap 2

Voer het programma uit, na het starten verschijnt het in de lade. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer in het menu dat verschijnt Programma-opties (of "Programma-instellingen" als het hulpprogramma al in het Russisch is). Om de programma-interface naar het Russisch te vertalen, selecteert u het tabblad Over, selecteert u "Russisch" in het vervolgkeuzemenu Taal en klikt u op OK. Het venster met programma-instellingen zal verdwijnen, dus open het opnieuw.

Stap 3

Open het tabblad "Opslaan". Als u niet wilt dat de afbeeldingseditor verschijnt na elke druk op Printscreen (of op de toets die u in plaats daarvan hebt geïnstalleerd), vink dan het vakje aan naast het item "Afbeeldingen automatisch opslaan". Vergeet ook niet het veld "Map voor het opslaan van afbeeldingen" in te vullen, dit kan handmatig vanaf het toetsenbord of door het pad naar deze map op te geven met behulp van de knop met de gele map rechts van dit veld.

Stap 4

Klik op het tabblad Sleutels. Hier kunt u sneltoetsen instellen, niet alleen voor het vastleggen van het volledige scherm, maar ook voor de afzonderlijke delen ervan: actief venster, vensterelement, willekeurig gebied, enz. Daarnaast heeft het programma een heleboel andere handige instellingen. In het tabblad "Bestandsnaam" is er bijvoorbeeld functionaliteit om het formaat van de originele afbeelding in te stellen, in het tabblad "Afbeeldingen" kunt u de kwaliteit van de originele afbeeldingen instellen, enz.

Stap 5

Open de gewenste pagina in Opera en klik op de grijpknop die je in PicPick hebt ingesteld. Verder zijn er twee opties mogelijk. Eerst wordt de afbeeldingseditor geopend, waarin u op Ctrl + S moet drukken en vervolgens de schermafbeelding op de gewenste locatie moet opslaan, onder de gewenste naam en in het gewenste formaat. Ten tweede - de afbeelding wordt automatisch opgeslagen op de opgegeven locatie als u het selectievakje naast het item "Afbeeldingen automatisch opslaan" hebt aangevinkt, zoals vermeld in de derde stap van de instructie.

Aanbevolen: