Een Sjabloon Invoegen In De Tekst

Inhoudsopgave:

Een Sjabloon Invoegen In De Tekst
Een Sjabloon Invoegen In De Tekst

Video: Een Sjabloon Invoegen In De Tekst

Video: Een Sjabloon Invoegen In De Tekst
Video: Word - Eigen sjablonen maken u0026 gebruiken 2024, Mei
Anonim

Presentaties die zijn gemaakt in Microsoft PowerPoint zijn multimediacontainers die afbeeldingen en audio bevatten. Om een eenvoudige sjabloon te maken die een afbeelding en tekst bevat, hoeft u alleen maar een teksteditor uit de Microsoft Office-programmasuite te gebruiken.

Een sjabloon invoegen in de tekst
Een sjabloon invoegen in de tekst

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-software

instructies:

Stap 1

Bij de voorbereiding van de materialen ga je aan de slag met een minipresentatie: selecteer de afbeeldingen en bedenk de te gebruiken tekst. Het is raadzaam om de bijbehorende bestanden in een speciale map of op het bureaublad te plaatsen. Start het programma en maak een nieuw document aan door op de toetscombinatie Ctrl + N te drukken.

Stap 2

Voer de originele tekst in voordat u de afbeelding invoegt in het huidige document (indien nodig). Als je geen tekst nodig hebt, ga dan naar het toevoegen van een afbeelding. Gebruik het bovenste menu "Invoegen": selecteer de sectie "Afbeelding" en het item "Van bestand".

Stap 3

In het geopende venster moet u het item specificeren in de speciale map waarin u de benodigde bestanden hebt gekopieerd. Directoryselectie kan worden gemaakt via het vervolgkeuzemenu bovenaan of de zijkolom met tabbladen aan de linkerkant van het venster. Selecteer een foto en bevestig uw keuze door op de Enter-toets of de knop "Opslaan" te drukken.

Stap 4

De minipresentatiesjabloon kan in de tekst worden geplakt door de afbeelding te kopiëren en te plakken, met andere woorden, u moet het klembord gebruiken. Open de map met de bestanden, selecteer degene die je nodig hebt, open het contextmenu en klik op de regel "Kopiëren". Het contextmenu wordt geopend wanneer u met de rechtermuisknop op een object klikt of wanneer u op de bijbehorende toets op het toetsenbord drukt nadat u het object hebt geselecteerd. De meeste toetsenbordfabrikanten plaatsen het tussen alt="Image" en Ctrl.

Stap 5

Kopieer- en plakopdrachten kunnen altijd worden vervangen door sneltoetsen zoals Ctrl + C en Ctrl + V of Ctrl + Insert en Shift + Insert. U kunt afbeeldingen in het document ook gebruiken door ze eerst met de muis te slepen. U hoeft alleen de afbeelding ingedrukt te houden, deze naar het gewenste venster in de taakbalk te slepen en vervolgens een plaats te kiezen om deze in het document te plaatsen.

Aanbevolen: